Robin Williams'ın intihar videosu yalanına dikkat!

Bir güvenlik şirketi giderek yaygınlaşan bir sosyal medya aldatmacasını tespit etti.

Robin Williams'ın intihar videosu yalanına dikkat!

Facebook üzerinden yayılan bu aldatmacada, geçtiğimiz günlerde intihar eden aktör Robin Williams tarafından hazırlanan bir veda videosu olduğu iddia ediliyor. Fakat videoyu izlemek isteyenlerin önce bunu arkadaşlarıyla paylaşması sonra da bir anketi doldurmaları isteniyor. Her tamamlanan anket ise dolandırıcılara küçük miktarlarda para kazandırıyor.

Siber suçlular, herkesi derinden etkileyen Robin Williams'ın intiharını kendi faydalarına dönüştürmeye çalışıyor. ESET Güvenlik Uzmanlarından Peter Stancik'in verdiği bilgiye göre; söz konusu aldatmanın ana hedefi, anketi dolduran herkesten haberleri olmadan küçük miktarlarda para toplamak.

1408816332_img20140823204509.jpg

Stancik, şunları söylüyor: "Ünlülerin ölümlerinin Facebook üzerinde bu şekilde bir aldatmacada kullanılması ilk değil. Ne kadar çok anketi dolduran kullanıcı olursa, bu dolancırıcıların o kadar fazla para kazanması demektir. Şunu da söyleyelim: Anketi doldurduktan sonra Robin Williams'ın herhangi bir videosunu göremeyeceksiniz." Yapılacak en iyi şey bu aldatmacayı paylaşmamak ve Facebook'a rapor etmektir.