Sailfish OS'lu OnePlus One mı geliyor?

Jolla yöneticilerinden Martin Brook, bugün Twitter hesabından Sailfish OS yüklü OnePlus One'ın görüntüsünü yayınladı. 

Sailfish OS'lu OnePlus One mı geliyor?

Bir zamanlar Nokia'nın Meego işletim sistemi bölümünde olan ve daha sonra Nokia'dan ayrılarak bugünün akıllı telefon üreticisi Jolla şirketini kuran ekibin içinde yer alan Jolla yöneticisi Martin Brook, Twitter hesabından yayınladığı bir görüntü ile takipçilerini heyacanlandırdı.

Finlandiyalı firma Jolla, Meego altyapısını kullanan Sailfish OS isimli tescilli bir mobil işletim sisteminin şuan tek sahibi. Şirket 2013 yılının sonlarına doğru Jolla adlı ilk akıllı telefonunu da bazı bölgelerde satışa sunmuştu. Uzun süredir ses çıkmayan ve benimde takip ettiğim şirketten birçok kullanacıyı sevindirecek haber geldi. Jolla yöneticilerinden olan Martin Brook, bugün Twitter hesabından Sailfish OS yüklü OnePlus One'ın görüntüsünü yayınladı. 

1425671656_img20150306210359.jpg

Şirket halıhazırda sistemi cihazlara yüklemede yardımcı olan "Sailfish OS Donanım Adaptasyon Kiti"'ni kullanıma sunmuş durumda. Android işletim sistemli cihazlara da yüklenebilen Sailfish OS, daha önce Nexus 4, Nexus 5, Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 ve Nexus 7 tablet de dahil olmak üzere birkaç cihaza başarıyla yüklendi.

Öte yandan bu haftanın başlarında şirket Sailfish OS'u 2.0 sürümüne yükselttiklerini duyurmuştu. Yeni sürüm şirketin kendi üretimi olan akıllı telefonlar ve tabletleri için geçerli olacak. Ayrıca Jolla şirketi diğer üreticilere kendi cihazlarında Sailfish OS'u kullanma fırsatı sunduklarını dile getiriyor. Şimdi merak edilen şu: OnePlus şirketi, Sailfish OS işletim sistemine sahip OnePlus One modelleri ile gelebilir mi? Sizce bu mümkün mü ne dersiniz?