Samsung, 0.3 mm inceliğindeki esnek batarya prototiplerini duyurdu!

Samsung, Seul'de düzenlenen InterBattery 2015 fuarında Band ve Stripe isimli esnek batarya prototiplerini görücüye çıkardı.

Samsung, 0.3 mm inceliğindeki esnek batarya prototiplerini duyurdu!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, giyilebilir teknolojiler pazarına yönelik çalışmalarına hız verdiğini bugün gelen haberle duyurmuş oldu. Bu bağlamda şirket Seul'de düzenlenen InterBattery 2015 fuarında iki yeni esnek batarya prototipleri tanıttı.

Giyilebilir teknolojiler alanında devrim niteliğinde sayılabilecek ürünler arasında yer alan Band ve Stripe isimli katlanabilir piller bir çok alanda kullanılabilme özelliğine de sahip. İlk olarak akıllı saat ve smartband'lar üzerinde kullanılması hedeflenen esnek bataryaların düşük pil tüketimine sahip özel işlemciler ile cihazlara iyi bir batarya performansı sunacağı belirtiliyor. Samsung Stripe isimli çok esnek ve son derece ince olan ve smartband gibi giyilebilir ürünlerde kullanılacak ürünün kalınlığı sadece 0.3 mm. Ayrıca Samsung, herhangi bir özel marka ve modelin adını vermedi ancak piyasadaki veya geliştirilme aşamasındaki mevcut karşılaştırılabilir pillere göre daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğunu söylüyor.

1445871307_img20151026174741.jpg

Öte yandan takılabilir elektronik aksesuarlar üzerinde de kullanılabilecek esnek bataryaların kullanım tarihi hakkında Samsung bir açıklama yapmadı. Ancak, yine de bu yeni teknolojilerin uzun bir süre mevcut üretim sürecine geçilmeyeceği belirtiliyor.