Samsung 2016 SUHD TV Serisini Tanıttı

Quantum Dot ekranlı 2016 SUHD TV'ler; içeriklere daha kolay erişim ile en akıllı kullanıcı deneyimini vadediyor!

Samsung 2016 SUHD TV Serisini Tanıttı

Quantum Dot ekran ile benzersiz bir görüntü kalitesine sahip olan Samsung 2016 SUHD TV'ler, her açıdan zarif, dünyanın ilk kenarsız kavisli tasarımı ve tüketicilerin tüm eğlence içeriklerine tek bir yerden erişmesini kolaylaştıran en akıllı kullanıcı deneyimini sunuyor. Bunlara ek olarak tüm 2016 SUHD TV serisi, IoT (Nesnelerin İnterneti) aktarma merkezi teknolojisi ile TV'nin akıllı evin tamamı için kumanda olarak hareket etmesine olanak tanıyor.

Samsung Electronics Görsel Gösterim Başkanı Hyun Suk Kim, "Yeni SUHD TV'lerimiz, ev için en iyi görüntü kalitesini sunarak tüketicilerin en çok değer verdiği benzersiz yenilik odağımızı gösteriyor" dedi ve devam etti:

2016 yılında olağanüstü bir tasarım, mühendislik ve işçilik sinerjisi sunmak üzere bugüne kadar yaptığımız her şeyin ötesine geçiyoruz.

1453793128_1453709133photosamsungks9500.jpg

Quantum Dot ekranlı Samsung SUHD TV: Üstün Görüntü Kalitesi

Samsung'un 2016 SUHD TV'leri göz alıcı bir parlaklık, olağanüstü kontrast ve bugüne kadar Samsung tarafından sunulan en gerçekçi renklerle gerçeğe en yakın resim kalitesini sunan, dünyanın kadmiyum içermeyen tek 10-bit Quantum Dot ekranına sahip.

Yakın zamanda ABD’de yapılan bir tüketici anketine göre, kullanıcıların büyük bir çoğunluğu odalarında ışık varken TV seyrediyor (tipik bir hafta içi günde yüzde 86 ve hafta sonlarında yüzde 85) ve sadece küçük bir kısmı tamamen karanlıkta seyrediyor (hafta içi günlerde yüzde 14, hafta sonlarında yüzde 15). Samsung, yeni SUHD TV'lerini ışıklandırma fark etmeksizin ideal görüntüleme deneyimini sunacak şekilde tasarladı.

Bu yıl tüm Samsung SUHD TV'ler, aydınlık ve karanlık görüntüler arasında daha yüksek bir kontrast düzeyi için minimum 1.000 nit HDR ile birinci sınıf bir yüksek dinamik aralık (HDR) deneyimi sağlayacaklar. Yeni Ultra Black teknolojisi, aynı zamanda ışık yansımasını azaltarak minimum göz kamaştırma ile görüntü kalitesini artırıyor. Doğadan ilham alan Ultra Black, doğal ışığı aynı bir gece kelebeğinin gözlerinin gece daha iyi görmesine izin verdiği gibi emiyor.

1453793153_1453709133photosamsungks90002.jpg

Rakipsiz Sarmalama Hissi için 360 Derece Tasarım

Dünyaya ilk Kavisli TV'lerini tanıttıktan dört yıl sonra Samsung, daha fazla içine alan, sarmalayan hissi veren bir görüntüleme deneyimi sağlamak üzere dünyanın ilk çerçevesiz Kavisli TV'si olan KS9500 SUHD TV'yi tasarladı.

Normalde kenar olarak işlev gören çerçeve olmadan izleyenin dikkati, sadece en önemli olana, ekrandaki büyüleyici içeriğe odaklanıyor. Tasarım ruhunu koruyan Samsung, her açıdan güzel ve zarif bir ürün oluşturmak üzere TV'nin arkasındaki vidaları bile çıkararak tüm gereksiz elemanları kaldırmaya çalıştı.

Tek Erişim ve Tek Kumanda ile Sınırsız, Kesintisiz Eğlence

Tizen işletim sistemine dayanan Samsung'un 2016 Smart TV'leri, tüketicilerin TV üzerinden film, oyun ve program bilgilerine kadar tüm favori içerikleri ve hizmetleri tek bir yerden keşfederek erişmesini kolaylaştırıyor.

  • Yeni Smart Hub - 2016 Smart Hub, kullanıcılara tek bir yerden favori içeriklerine kolay erişim sağlamak üzere tasarlandı. Canlı TV, OTT, oyun ve hatta Samsung Smart TV'nin ana ekranında beliren menü kullanıcıların TV'yi açar açmaz favori programlarına erişmesine olanak tanıyor.
  • Samsung Smart Control – Yeni Samsung Smart TV, birden çok uzaktan kumanda arasında gidip gelme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Samsung Smart TV, otomatik olarak TV'ye bağlı set üstü kutu, oyun konsolu, OTT kutusu veya ev sinema sistemini otomatik olarak tanıyor. Bu da kullanıcıların herhangi bir kurulum gerekmeden Smart Control uzaktan kumandası ile harici cihazların tamamını kumanda etmesine olanak tanıyor.
  • Konsolsuz Oyun - Tüketiciler, bir konsola ihtiyaç olmadan büyük ekranda en gerçekçi oyun deneyimini yaşayabiliyorlar. 2016 Samsung Smart TV'lerde 500'ü aşkın aktarılabilen ve indirilebilen oyun yer alacak. PlayStation için son olarak; Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins, The LEGO Movie ve çok daha fazlası ilave edildi.
  • EXTRA Servis – Samsung Smart Control kumandası üzerindeki EXTRA kısayol düğmesine basıldığında içerik ile ilgili bilgiler, anında ekranda belirecek. Kullanıcılar, spor etkinlikleri sırasında oyuncu profillerini ve istatistiklerini ve favori TV programları sırasında kast gibi bilgileri görebiliyorlar.
  • Smart View – Samsung Smart View mobil uygulaması, kullanıcıların favori içeriklerini anında aileleri ile paylaşmalarına izin veriyor. Geliştirilmiş Smart View, şimdi Android ve iOS cihazlarını destekleyen Samsung Galaxy cihazlarının ve Windows PC'lerinin ötesinde ulaşılabilir durumda.
  • İçeriğe daha fazla erişim – Amazon, M-GO ve Netflix gibi sağlayıcılardan UHD filmler ve TV programlarını aktarmak ve YouTube gibi uygulamalara erişmek, daha da kolaylaştı. NeuLion tarafından geliştirilen UHD teknolojileri, birçok spor etkinliğinin de UHD canlı olarak aktarılmasına olanak tanıyor. Tüketiciler, HDR ile UHD filmlere erişmek için HDMI (2.0a) aracılığıyla Samsung'un yeni Ultra HD Blu-ray Oynatıcısını da bağlayabiliyor. Dish ve Time Warner Cable gibi sağlayıcılardan canlı programlara doğrudan erişim de kolaylaştırıldı.

1453793177_1453709133photosamsungks90001.jpg

TV Bağlantılı Evin Kumandası Oluyor

2016 SUHD TV'ler, SmartThings ile Samsung tarafından geliştirilen IoT aktarma merkezi teknolojisine sahipler. SUHD TV, ister kapı zilini kimin çaldığını görmek, ister kapıları kilitlemek, isterse de ışıkları kapatmak için 200'ü aşkın SmartThings uyumlu cihazın tamamına bağlanabiliyor ve tüm bu işlevlere TV'den kumanda edilebiliyor.

Bu yeni özellik, tüketicilere TV'yi film için uygun görüntü ayarlarına getiren ve TV seyrederken ses çubuğunu ve ses sistemini etkinleştiren bir rutin programlama becerisi de sunarak eğlence deneyimi artırıyor ve "akıllı" TV konseptini bir sonraki seviyeye taşıyor. SmartThings uyumlu cihazlar ile tam bağlantı desteği için SmartThings Extend USB adaptörü gerekiyor.