Samsung, 5G denemesini tamamladı

Samsung, Çin Mobil Araştırma Enstitüsü (CMRI) ile birlikte 5G prototip denemesini başarıyla tamamladığını duyurdu. İşte Samsung'un 5G denemesinin detayları!

Samsung, 5G denemesini tamamladı

Pekin'de gerçekleştirilen 5G deneme testi sırasında, uzaysal modülasyon ve FBMC (Süzgeç Öbeği Çoklu Taşıyıcı) gibi önemli teknolojiler üzerinde çalışıldı. Bu teknolojilerin düşük frekans (3,5 GHz) performansları test edilerek onaylandı.

Samsung'un ultra-yüksek frekanslı 5G prototip sistemi ve gelişmiş Beamforming (hüzmeleme) teknolojisi kullanan araştırmacılar; mmWave teknolojisinin performansını ve frekans özelliklerini kapsamlı şekilde analiz etme imkanına sahip oldular.

Samsung, 2014 yılından itibaren 5G’nin ticarileştirmesi için önemli yatırımlar yapmaya başladı. Bu yatırımların sonucu olarak Samsung 5G teknolojisinde büyük mesafeler kaydetti.

Çok hücreli mmWave ağında handover (bir hücresel ağ içinde bir hücreden diğer hücreye geçiş) demosunu gerçekleştirmek; cihazları ve ekipmanları minyatürleştirmek için gereken Radyo Frekansı (RF) teknolojisini geliştirmek, Samsung’un dikkat çeken başarıları arasındadır. Samsung, 3GPP standartlarının oluşturulmasına önemli katkılar sağlamakta ve 2018'de sonuçlanması beklenen küresel 5G standardı oluşturma çabalarını desteklemektedir.