Samsung Android için 'Kies Air' 'Nedir, Ne işe yarar?' - İnceleme

Kies Air ile birlikte telefonunuzu elinize almayacaksınız!

Samsung Android için 'Kies Air' 'Nedir, Ne işe yarar?' - İnceleme

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung, geçtiğimiz yıllarda başladığı akıllı telefon üretiminde günümüzde dünyanın en iyi telefonlarını üreten şirket durumuna gelmiş konumda.

Özellikle son zamanlarda çıkardığı yeni amiral gemisi Galaxy S3 ile muhteşem bir çıkış yakalayan firma, hedeflediği rakamların çok çok üstünde bir satış rakamına ulaştı ve bu yıl içinde en çok ve en kısa sürede satılan akıllı telefon modelini çıkartmış, böylece iPhone'u da ezip geçmiş oldu.


Android
ile birlikte güzel bir çıkış yakalayan firma, alanında ilkleri yapmaya ve tutulmaya başladı bile. Henüz fazla geçmeden ürettiği Android'li telefonlarda ilklerle kullanıcıların gönüllerini fethetmeye başladı bile. Bugün, sizlere yine alanında ilk olan Kies Air uygulamasını tanıtacağız.


Kies Air uygulaması mantık olarak, Apple kullanıcılarını anlayacağı şekilde söylersek iTunes'in üstlendiği görevlerin neredeyse tamamını hatta daha fazlasını üstleniyor.  Normal kullanıcılar için tarif edecek olursak, Kies Air uygulaması telefonunuz ile bilgisayar arasındaki senkronize yedekleme, silme ve daha bir çok işlemi sınırsız ve son derece hızlı bir şekilde yapabileceğiniz son derece güzel bir uygulama.



Kies air'i kısaca tanımlayacak olursak, telefondan cihaza Wi-Fi bağlantısını ve tarayıcı bazlı yönetimi mümkün kılan bir mobil uygulamadır. Kies air'ı bilgisayar yazılımı veya USB bağlantısı olmadan kullanabilirsiniz. Bu özellik Kies Air'i diğer senkronize araçlarından çok daha cazip ve çekici hale getiriyor. Özellikle bağlantıdaki güçlülük ve kopmazlık Kies Air'i rakiplerinden ayıran en büyük farklarından birisi olduğunu söyleyebiliriz.


Uygulama, Samsung'un bazı telefonlarında default yani varsayılan olarak yüklü geliyor. Bazı android cihazlarda ise kullanıcının insiyatifine bırakılmış durumda.



Cihazında Kies Air uygulaması bulunmayan kullanıcıların, uygulamayı tedarik etmeleri Google Play Store ve Samsung'un kendi sitesi olmak üzere daha bir çok uygulama sitesinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Uygulamayı Google Play Store üzerinden hemen ücretsiz bir şekilde indirmek için tıklayın: Google Play Store - Kies Air




Uygulamayı başarılı bir şekilde indirip cihazınıza kurduktan sonra, ana menüden hemen erişimimizi sağlıyoruz. Uygulamaya ilk girdiğimizde bizi ön bilgilerin yer aldığı hoş bir karşılama arayüzü bekliyor olacak. Öncelikle Wi-Fi yoluyla iletişim sağlamak için ortak bir ağa bağlanmamız gerekiyor. Bilgisayarımız ile cihazımızın Wi-Fi algılayıcısını açıp ağa bağlanıyoruz.




Yine bilgisayarımızın da ağa bağlı olması gerekiyor. Daha sonra uygulamadakı "Başlat" butonuna basıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan ekranda telefonumuzu kablosuz olarak kumanda etmemize imkan sağlayacak ağ geçidi belirecek. Cihazın bize verdiği ağ geçidini bilgisayarımızda herhangi bir tarayıcıya (firefox tercihimizdir) yazıyoruz.




Ağ geçidini tarayıcıya girip bağlanmak için ilk adımı attıktan sonra cihazımızda bir uyarı ekranı belirecektir, buna izin ver dedikten sonra artık cihazımızı bilgisayarımızdan tamamen kontrol edebilecek hale geliyoruz.





Yetki işlemlerini de hallettikten sonra karşımızda belirecek ekran şu olacak.






Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!



Yukarıdaki ekran görüntüsünden de gördüğünüz gibi bilgisayar ortamında herhangi bir tarayıcı ile cihazımıza bağlanıp arayüze ulaşmış bulunuyoruz. Peki bu arayüzde neler yapılabilir sorularını şimdiden duyar gibi olduk.

Kablosuz Paylaşım (İnternet tarayıcısı kullanımı)

Telefon ile çekilen resim ve videoları görüntüleyip indirebilirsiniz. Yine günümüz akıllı telefonların vazgeçilmezlerinden olan müzik konusunda telefonunuza müzik yükleyip dinleyebilir arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.


Kontrol mekanizması içerisinde sadece dosyalara erişim sağlayıp onları kontrolla kalmıyoruz. Cihazımızın kontak yani rehberimize, kişilerimize, arkadaşlarımıza erişim sağlayıp onlara bilgisayar üzerinden mesaj dahi yazabiliyoruz. Yine telefonumuzun zil sesi için melodi ayarlayıp istediğiniz kadar Yer İmi ekleyebiliyorsunuz.


Gördüğünüz gibi dosya gezginine girip istediğiniz uzantıda dosyayı veya veriyi son derece hızlı bir şekilde, kablosuz olarak kolayca atabilirsiniz. Son derece kullanışlı olan bu uygulama ile birlikte yapabileceklerinizde sınır yok.



Hala geliştirilen uygulamanın güncel versiyonu çok yakında store'lardaki yerin alacaktır. Kies Air'i kablolu bir şekilde kullanıp bilgisayarınız ile cep telefonunuz veya tabletinizi uzaktan kontrol etmek için Kies Air'in Windows sürümünü ücretsiz bir şekilde buradan indirebilirsiniz.

-Bir sonraki yazı dizimizde Windows için Kies Air'dan bahsedip, püf noktalarını sizlerle paylacağız.