Samsung, dört kenarı kavisli ekran üzerinde çalışıyor

Samsung, dört kenarı kavisli ekran üzerinde çalışıyor. Yeni nesil Galaxy amiral gemileri sıfır çerçeve ile gelebilir.

Samsung, dört kenarı kavisli ekran üzerinde çalışıyor

Eğer çerçeveleri çok ince bir akıllı telefon isterseniz, Galaxy S8 ve  Galaxy S8 Plus bunun için uygun ancak, çok yakında üst ve alt çerçevelerin de yok olabileceğini söyleyebiliriz. Güney Koreli yayıncı ET Newstarafından yayınlanan bir rapora göre, Samsung ve LG çerçeveleri tamamen kaldıran bir ekran üzerinde çalışıyor.

Özellikle Samsung, %98 ile daha büyük bir ekran oranına sahip, dört tarafından eğimli akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte, aynı kaynak, laminasyon işleminde teknik zorluklar olduğunu bildiriyor ve bu nedenle, bu görüntülemeleri önümüzdeki yıla kadar göremeyeceğimiz muhtemeldir.

Laminasyon işlemi OLED panellerin üretiminde gereklidir ve diğer önemli bileşenler arasında koruyucu katmanın yanı sıra dokunmatik filmi de içeriyor.

Bildirildiğine göre, Samsung ve LG, önümüzdeki yılın başlarında dört kenarı kavisli ekranı geçici olarak sunmayı hedefliyor ancak, bazı sorunları çözmenin yollarını arıyorlar. Samsung, ekran-gövde oranı yaklaşık yüzde 83 olan Galaxy S8 ikilisinin çerçevelerini en aza indirgeyerek dikkat çekici bir iş çıkardı. Bakalım dört kenarı kavisli çerçevesiz ekranları Galaxy S9’da görebilecek miyiz?