Samsung dünyanın ilk 1,0 mikrometrelik kamera sensörünü duyurdu

Samsung'un ISOCELL teknolojisine sahip yeni nesil sensörünün Galaxy Note 5'te kullanılması sürpriz olmayacaktır.

Samsung dünyanın ilk 1,0 mikrometrelik kamera sensörünü duyurdu

Mobil donanımların üretimi noktasında lider üreticilerden biri olan Samsung dünyanın ilk 1,0 mikrometrelik kamera sensörünü duyurdu. Seri üretime de geçildiği açıklanan S5K3P3 adlı sensör mobil cihazlar için tasarlandı ve daha ince akıllı telefon oluşturulmasının önünü açıyor. Samsung’un 16MP’lik yeni sensörü halihazırda mobil dünyasında kullanılan 1.12 mikrometrelik sensörlere kıyasla %20 oranında daha küçük boyutlara sahip.

1438166121_main.jpg

Samsung’un görüntü kalitesinden ödün vermeden (hatta daha ileri noktaya taşıyan) daha küçük boyutlara sığdırdığı S5K3P3 sensör, akıllı telefon tasarımcılarının elini güçlendiriyor. Yeni sensör, akıllı telefonların kasa kalınlığını 5mm seviyesine kadar düşürecek. Üstelik telefonlarda herhangi bir kamera çıkıntısı oluşmayacak.

1,0 mikrometre ve ISOCELL kamera teknolojisini birleştiren S5K3P3 sensör düşük ışık koşullarında bile renk doğruluğunu en iyi yansıtacak şekilde tasarlandı. Pikseller arasında renk karışımını en aza düşüren sensörün Galaxy Note 5’te kullanılması sürpriz olmayacaktır.