Samsung, Galaxy A8'de 16MP ISOCELL sensör kullanacak

Samsung Galaxy A8 16MP yepyeni bir kamera sensörü ile geliyor.

Samsung, Galaxy A8'de 16MP ISOCELL sensör kullanacak

Samsung, Galaxy A8’i henüz resmi olarak tanıtmadı ancak bir süredir gerek video gerekse görsellerle telefonun donanım ve yazılım özellikleri sızdırıldı. Galaxy A8 görünüşe bakılırsa Samsung’un en ince akıllı telefonu olacak. Telefonda kullanılacak kamera sensörünün  netlik kazanması bu iddiaları doğrular nitelikte.

Samsung, Galaxy A8’de ISOCELL sensör kullanılacak. Bu sensör Galaxy S5’te kullanılan 16MP çözünürlüklü sensör değil. Model numarası LSI3P3 yeni ISOCELL sensör sadece 5mm kalınlığında. Samsung yeni sensörü sayesinde Galaxy A8’i en ince telefonu yapabilecek üstelik herhangi bir kamera çıkıntısı da olmayacak.

Galaxy A8’de kullanılacak ISOCELL kameranın bu denli ince olmasının elbette olumsuzları da yok değil. Firma 5mm’lik kalınlığı yakalamak için sensör boyutunu 1.0 mikron piksel küçülttü. Bu da haliyle kameranın görüntü kalitesini olumsuz etkileyecektir. 

1435762898_gsmarena001.jpg

Galaxy A serisinin metal kasa anlayışını sürdüren Galaxy A8’de 5.7 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. 5.9mm kasa kalınlığıyla Galaxy A8 Samsung’un bugüne kadar duyurduğu en ince akıllı telefon olacak.

Galaxy A8’in işlemci biriminde Qualcomm’un 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 615'i göreceğiz. Snapdragon 615’te 4+4 şeklinde kümelen Cortex-A57 ve Cortex-A53 çekirdekler yer alıyor. İşlemcinin maksimum çalışma frekansları ise 1.7 ve 1.0GHz. Orta düzey akıllı telefonun grafik yükünü ise Adreno 405 GPU üstleniyor.

Telefonun önümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor.