Samsung Galaxy K Zoom için Lollipop güncellemesi yayınlanmayacak

Samsung Galaxy K Zoom kullanıcılarını hayal kırıklığını uğrattı.

Samsung Galaxy K Zoom için Lollipop güncellemesi yayınlanmayacak

Şu sıralar Android 5.0 ve Android 5.1.1 güncellemelerini kullanıcılarıyla buluşturmayı sürdüren Samsung, son olarak Galaxy Note 3 Neo kullanıcılarını sevindirmiş ve güncellemenin yakın zamanda dağıtıma sunulacağını bilgisini vermişti.

Samsung’un güncelleme kapsamı dışında tuttuğu akıllı telefonlar da yok değil. Güney Koreli firma bu cihazlara Galaxy K Zoom modelini de ekledi. Samsung İngiltere, Twitter üzerinden yöneltilen bir soru üzerine Galaxy K Zoom için Android 5.0 Lollipop güncellemesinin yayınlanmayacağını açıkladı.

 1438580643_1.jpg

Samsung güncellemenin neden yayınlanmayacağına ilişkin detaylı bir açıklamada bulunmazken; Galaxy K Zoom’un henüz bir yılını doldurmuş bir telefon olması ve güncelleme için yeterli bir donanımı bulundurmasına rağmen güncelleme yol haritasından çıkarılması telefon sahiplerini fazlasıyla sinirlendirecektir. Galaxy K Zoom bundan sonraki süreçte Android 4.4.2 KitKat sürümünde kalmaya devam edecek.

Kamera odaklı Galaxy K Zoom’da 1.7GHz frekans hızında çalışan altı çekirdekli Exynos işlemci 2GB RAM ve 8GB dahili depolama yer alıyor.