Samsung, Galaxy Note 5 Edge öncesi kavisli ekrana sahip yeni bir telefon duyurabilir

Kavisli ekrana sahip telefonlar yoğun ilgi gördü. Samsung kavisli ekrana sahip yeni bir telefon geliştiriyor olabilir.

Samsung, Galaxy Note 5 Edge öncesi kavisli ekrana sahip yeni bir telefon duyurabilir

Mobil cihazlarda kullanılan ekran teknolojisinin öncü markalarından Samsung geçen yıl Galaxy Note Edge’le birlikte yeni bir kullanım deneyiminin kapılarını araladı. Galaxy S6 Edge’de ise iki tarafı kavisli ekrandan oluşan yeni bir anlayış ortaya koyan Samsung, görünüşe bakılırsa gelecekteki cihazlarından kavisli ekran teknolojisini bizlere daha fazla gösterecek. 

Galaxy Note Edge’in kayda değer satış başarısı Galaxy S6 Edge ile tavan yapmış durumda. Samsung’un aylık 1 milyon olan üretim kapasitesi şu an 3 milyon seviyesine çıkarılmış durumda. Şirket kullanıcılardan gelen yoğun talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Hatta Samsung üretim hattının artırılması için kavisli ekran üretimi yapan yeni bir tesisi Vietnam'da hizmete koydu.

Samsung’un kavisli kenar ekrana sahip yeni bir telefon geliştirdiği bir süredir dillendiriliyor. Galaxy Note Edge 2 ya da Galaxy Note 5 Edge olarak isimlendirilmesi beklenen telefon için son olarak 5.5-inç büyüklüğünde bir ekrana ve altı çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı iddia edildi.

Güney Kore’den gelen haberler ise Samsung’un kavisli ekran teknolojisine sahip ürün hattını genişleteceği yönünde. Galaxy S6 Edge’in ortaya koyduğu başarı Samsung’un kavisli ekrana sahip yeni cihazlar ortaya koymasına ilham kaynağı olmuş görünüyor. Yayınlanan rapora göre Samsung amiral gemisi akıllı telefonların kavisli ekrana sahip sürümlerinin yanında yine kavisli ekrana sahip yeni bir cihaz ya da yeni bir cihaz serisi duyurmayı planlıyor. 

Bahse konu olan yeni cihaz varlığını destekleyen şu an için somut bir dayanak bulunmuyor fakat ortada iki gerçek var. Birinci kavisli kenar ekrana sahip cihazlar kullanıcılar tarafından benimsendi ve Samsung’un akıllı telefon satışlarına (özellikle üst seviyede) ve gelirlerine ciddi bir bir katkı sunuyor. İkincisi ise kavis ekran teknolojisi zahmetli bir fabrikasyon sürecinden geçiyor. Şu an mobil dünyasında bu teknolojiyi elinde bulunduran ender firmalardan biri Samsung ve firma bu farkını kavisli telefonlarla ortaya koymak istiyor.