Galaxy Note 7 neden patlıyor?

Samsung Galaxy Note 7 akıllı telefonların patlama nedeni ne olabilir? Uzmanlar Galaxy Note 7'lerin neden patladığına dair görüşlerini açıkladı.

Galaxy Note 7 neden patlıyor?

Galaxy Note 7 ilk patlamaya başladığında ilk odaklanma pil arızası üzerinde olmuştu. Patlayan Note 7’lerin pilleri Samsung tarafından üretilmişti ve suçluda üreticinin kendisiydi. Çinli pil üreticisi ATL, orijinal Galaxy Note 7 pillerinin yüzde 30 kadarını üretmişti ve yedek birimlerin pil temini görevi de bu firmaya verildi.

Samsung Galaxy Note 7 neden patlıyor?

Ancak sözde güvenli denilen Galaxy note 7 modelleri de yanmaya ve patlamaya başladı. Yenilenmiş Galaxy Note 7’lerin de patlaması, gerçek sorunun pilin de ötesinde olduğunu gösteriyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi'nde makine mühendisliği yardımcı doçent olan Venkat Viswanathan, bataryanın gerilim kontrol sisteminin hatalı olabileceğini söylüyor. Profesör aynı zamanda, hücre içinde kullanılan düşük kaliteli malzemenin de patlamaya neden olan bir etken olabileceği görüşünde.

1476005387_samsung28.jpg

Future Batteries Research Center direktörü Cho Jae-phil ise bu kadar kısa sürede yedek birimler için pil üretmeye çalışmanın eksikliklere yol açmış olabileceğini söylüyor. Cho, kısa sürede pil üretmenin kalite sorunlarını ortaya çıkaracağı görüşünde.