Samsung, Galaxy S7'de iPhone’un bu özelliğini kullanabilir

Samsung Galaxy S7 basınca duyarlı ClearForce ekran teknolojisi ile gelebilir.

Samsung, Galaxy S7'de iPhone’un bu özelliğini kullanabilir

Dokunma ve kontrol odaklı teknoloji yapımcısı Synaptics, görünüşe göre Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtacağı amiral gemisi Galaxy S7 için Samsung ile ortaklığa gidiyor. Weibo’nun popüler sızıntı kaynağı Ice Universe, Samsung Galaxy S7’nin basınca duyarlı dokunmatik ekran teknolojisi ClearForce ile geleceğini iddia etti.

Bu teknoloji, yeni Apple  iPhone 6s ve 6s Plus’ın  3D Dokunmatik teknolojisine benziyor ancak biraz daha kapsamlı. Ancak ClearForce hızlı kaydırma, ekran kilidi açma ve oyun kontrolü gibi daha kapsamlı özellikler barındırıyor.

Huawei Mate S, benzer ekran teknolojisi Force Touch ekran teknolojisi ile tanıtılan ilk telefon olmasına rağmen, hala piyasaya sürülmedi. Synaptics, OEM ve LCM şirketleri ile Force Touch ekran teknolojisi için yakın bir çalışma içerisinde.

iPhone 6s modellerinde kullanılan 3D Touch ekran teknolojisi önümüzdeki yıl yaygın halde akıllı telefonlarda kullanılacak gibi görünüyor. Peki ya sizce bu teknoloji telefonlarda mutlaka olması gereken bir özellik mi?

Aşağıda Clear Force ekran teknolojisinin gösterildiği videoyu izleyebilirsiniz.