Galaxy S8 için kırmızı ekran güncellemesi geliyor!

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kırmızı ekran güncellemesini bu hafta yayınlayacağını doğruladı.

Galaxy S8 için kırmızı ekran güncellemesi geliyor!

Samsung, Wall Street Journal'a Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu hafta Galaxy S8 ve S8+ için iki yeni yazılım güncellemesi yayınlayacağını doğruladı. 

Galaxy S8 kırmızı ekran sorunu nasıl ortaya çıktı?

Geçtiğimiz haftalarda, Kore’de ön sipariş verip erken sahip olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ müşterilerinden kırmızı ekran sorunu şikayetleri gelmişti.

Cihaz sahipleri, telefonlarındaki ekranların çok kırmızı olduğunu düşündükleri için başkalarına sordu. Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın resimleri sosyal medya sitelerinde ortaya çıkınca, Samsung bu habere "Önemli bir sorun değil ve telefonun kendisi ile ayarlanabiliyor. Renk hala kırmızımsı görünüyorsa, müşteriler servis merkezinden değiştirebilirler.” yanıtını verdi. Fakat bu açıklama, zaten optimize edilmiş olduklarından ekranlarındaki rengi ayarlayamadığını söyleyen bazı Galaxy S8/S8+ sahiplerini memnun etmedi.

1493098560_red-tint-s8.jpg

Samsung tarafından yayınlanacak olan iki güncellemeden biri, kullanıcılara "renk ayarlarını kendi tercihlerine göre ayarlama konusunda daha gelişmiş bir yetenek" sunacak. Başka bir deyişle, kullanıcılar bazı birimlerin rahatsız eden hafif kırmızı renk tonu ile başa çıkabilecek.

Diğer yama güncellemesi ise telefonlarda bulunan Wi-Fi alımı sorunlarını ele alacak.