Samsung, Galaxy S8 sızıntılarını önlemek için ne yaptı?

Samsung, Galaxy S8 sızıntılarını önlemek için ne yapmayı düşünüyor? Galaxy S8 hangi özelliklerle gelecek? Tüm merak edilen soruların cevabı haberimizde!

Samsung, Galaxy S8 sızıntılarını önlemek için ne yaptı?

Galaxy Note 7 fiyaskosu, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung’un hem zarar etmesine hem de itibar kaybetmesine neden oldu. Ancak Güney Koreli şirket, itibarını yeniden kazanmak ve yeniden kar elde etmek için sıradaki amiral gemisi Galaxy S8 üzerinde titizlikle çalışıyor.

Samsung, Galaxy S8 sızıntılarınınasıl önleyecek?

Şimdiye kadar Samsung Galaxy S8’e dair birçok bilgi geldi zaten ancak Samsung, bundan sonraki gelecek sızıntılar için tedarikçi firmaları ve çalışanlarını uyardı. Kore Herald tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre Samsung yöneticileri, bundan sonra herhangi bir potansiyel Galaxy S8 sızıntılarını önlemek için çalışanları ve üçüncü parti tedarikçileri tembihliyor.

1476800948_samsung.jpg

Tedarikçilere e-posta yollayan Samsung yöneticileri, şirketin büyük mali risk taşıdığını, yapılacak sızıntıların ortaklıklar ile ilgili güven kaybı oluşturacağına ve geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabileceği konusunda uyardı.

Bakalım Samsung, Galaxy S8’i tanıtıma kadar saklamayı başarabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Galaxy S8'in şimdiye kadar sızdırılan özelliklerini sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.


10nm Çip

Galaxy S8 pazarlara göre 10nm süreci ile üretilmiş Samsung'un kendi Exynos 8895 yongaseti veya Qualcomm Snapdragon 830 özelliği ile bekleniyor.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jong Shik Yoon, “10nm FinFET teknolojisi endüstrinin ilk seri üretimi başladı ve ileri işlem teknolojisi liderliğimizi gösteriyor" dedi ve "Biz teknolojileri yenilik ve müşterilerimize farklılaştırılmış olarak toplam çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye ekledi.

 1476696141_10nm-cip.jpg

Samsung'un yeni 10nm FinFET işlemi (10LPE) ek geliştirmeler ile 3D transistör yapısı, kendi önceki 14nm önceki modele kıyasla proses teknolojisi ve tasarımı yüzde 30 kadar alan verimliliği, yüzde 27 daha yüksek performans ve yüzde 40 kadar düşük güç tüketimi sunacak.

Bilindiği gibi Samsung, Galaxy S8’de kullanacağı Snapdragon 830 yonga setini de 10nm işlem süreci ile kendisi üretecek. Şirket ayrıca, performans artışı ile ikinci nesil 10nm proses (10LPP) modellerini de 2017 yılında seri üretime geçmeyi hedefliyor. 

Yazılım

Galaxy Note 7 üretimini kalıcı olarak durduran Samsung, 2017’de tanıtacağı Galaxy S8’in yazılımı için çalışmalara başladı. Sammobile’ın geçmişte güvenilir bilgiler sağlayan ve ismini açıklamadığı kaynağından elde ettiği bilgilere göre, Samsung yazılım mühendisleri Galaxy S8 firmware geliştirmeye zaten başlamış durumda.

1476474389_galaxy-s7-edge-1.jpg

İddiaya göre, yazılım şu anda Güney Kore, ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Almanya, İtalya ve Polonya gibi pazarlarda inşa ediliyor. Samsung'un yazılım sihirbazları geliştirme aşaması bittiğinde şirketin yanı sıra diğer pazarlar için de hazır edecekler.


4K ekran

Samsung Galaxy S8 iki versiyon olarak gelecek. Birincisi 2560 x 1440 piksel çözünürlükte 5.1 inçlik kavisli ekrana sahip olacak. Diğeri ise 3840 x 2160 piksel çözünürlükte (4K) 5.5-inç panel ile gelecek.

1476175352_galaxy-s7.jpg

Çift Kamera

 Galaxy S8’in çift kamera ile geleceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin tedarikçilerine DSLR fotoğraf makinesi kalitesinde görüntü sağlayacak çift lensli kameralar için emir verdiği söyleniyor. Samsung kendi bünyesinde yer alan LCI bölümünde kamera ve kamera sensörleri mi gelişecek ya da bir üçüncü taraf tedarikçiye mi emanet edeceği belirsizliğini koruyor.

1476801947_gsmarena001.jpg

Ekrana gömülü Ana Sayfa butonu ve parmak izi tarayıcı

Söylentiler Samsung’un fiziksel Ana Sayfa tuşunu kaldıracağı yönünde. Telefonun alt kısmı video ve fotoğrafların daha iyi görüntülenmesi için alt çerçeveyi de ekrana ekleyecek. Aynı zamanda şirket, parmak izi tarayıcısını ekran içine entegre edecek.

1476802070_samsung-galaxy-s8-fiyati.jpg