Samsung, İşlemci Üretiminde Intel'i Yakaladı

Samsung, yarı iletken pazar payını yükseltiyor

Samsung, İşlemci Üretiminde Intel'i Yakaladı

Teknoloji dünyasının en büyük firmalarından Samsung, oldukça geniş bir ürün gamına sahip. Bunlardan en önemlisi de yarıiletken yani işlemci üretimi. Yıllardır kendi telefonları için kendi işlemcilerini ve çiplerini üreten Samsung, bu pazardaki yükselişini sürdürüyor. 

1460376615_samsung-islemci.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Galaxy S1 döneminden bu yana kendi üretim işlemcilerine telefonlarında yer veren ve son yıllarda Exynos serisi işlemcilerle birilkte bu pazarın en deneyimli firmalarından biri olan Samsung, yarıiletken pazarındaki payını yükseltti ve Intel ile arasındaki farkı kapatmaya başladı.

İşlemci pazarının bir numarası olan Intel ile arayı kapatan Samsung, son rakamlara göre pazar payını %11.6 seviyesine taşıdı. Intel'in pazar payı ise %14.8 seviyesinde. 2012 yılındaki rakamlara göre aradaki fark %5.3 iken, 2013 yılında bu fark %4.2'ye indi. 2015 yılında ise farkında %3.2 seviyesine kadar indiği açıklandı. Önceki yıl 3. sırada yer alan Qualcomm ise SK Hynix firmasına sırasını kaptırdı.

Samsung'un yükselişi devam edecek gibi görünüyor. Peki, Snapdragon 810 ile ciddi sorunlar yaşayan Qualcomm için Snapdragon 820 kurtarıcı olabilir mi?