Samsung rekorunu geliştirdi!

Güney Koreli üretici yine rekor kârla geçen bir çeyreği geride bıraktı.

Samsung rekorunu geliştirdi!

Samsung 2013 yılı 3. çeyrek kazanç tablosunu açıkladı. Güney Koreli dev şirket beklenildiği gibi rekor kâr elde etti. Samsung yaklaşık 55.5 milyar dolar gelir elde ederken, söz konusu rakamın 9.56 milyar dolarlık kısmı ise net kâr olarak kayıtlara geçti.

Bir önceki çeyreğe göre net kazancını %7 oranında artıran Samsung böylece son birkaç çeyrektir sürdürdüğü rekor geleneğini 3. çeyrekte de sürdürdü. Elde edilen kâr geçtiğimiz yıl aynı çeyrek ile kıyaslandığında ise artışın %26 seviyesinde olduğu görülüyor.

1382682891_gsmarena001.jpg

Faaliyet kârına en büyük katkıyı mobil bölümü yaparken, mobil bölümde ise düşük maliyetli cihazların dikkat çeken bir rol üstlendiği bildiriliyor. Üst seviye cihazlar ise bir önceki çeyrek raporuna benzer bir düzeyde kalmıştır. Tablet satışlarının da geçtiğimiz çeyreğe nazaran artış gösterdiği bildiriliyor.

Mobil bölümü önümüzdeki çeyrekte daha iyi sonuçlar ortaya koyacaktır. Başlayacak tatil sezonu ile birlikte telefon ve tabletlere olan ilgi artarken, Güney Koreli üreticinin 2013'ün son çeyreğini de yine rekorla kapatması bekleniyor.