Samsung, Siri'nin geliştiricisini satın aldı

Samsung, Siri geliştiricisi Viv Labs'ı satın aldığını duyurdu. İlerleyen aylarda Samsung'dan sesli asistan konusunda büyük gelişmeler görebiliriz.

Samsung, Siri'nin geliştiricisini satın aldı

Samsung, yapay zeka (AI) platformu geliştiricisi Viv Labs'ı satın aldı. şirket bu platform ile Galaxy akıllı telefonlar içine Viv platformunu entegre etmek, ev aletleri ve giyilebilir teknoloji cihazlara ses asistan hizmetleri genişletmek gibi planları bulunuyor.

Samsung Siri'ye rakip kişisel asistan sunacak

Samsung Siri, Cortana ve Google Assistant gibi kişisel asistan uygulamalarının gerisinde kaldı ve rakiplerine göre daha iyi şeyler yapmak için atılımlarına başladı. Şirket son yaptığı hamle ile Apple’ın sesli asistanı Siri’yi geliştiren şirketi Viv Labs’ı satın aldı.

 1475757278_samsung-galaxy-j7-2016fonearena-003-768x561.jpg

Viv'in geliştiricileri olan Adam Cheyer, Dag Kittlaus ve Chris Brigham, Apple'ın Siri'yi 2012'de satın almasının ardından farklı zamanlarda ayrılmışlardı. Daha sonra bu geliştiriciler Viv Labs'ı kurdu ve yeni girişimler için çalışmalar yaptı.

Gelen bilgilere göre Viv, Samsung çatısı altında bağımsız olarak uygulamalarını geliştirerek Samsung cihazlarda kullanıma sunacak. Yani Galaxy S8’de Samsung’a özel bir kişisel asistan görmemiz büyük bir ihtimal.