Samsung Tizen'in yeni sürümü yolda!

Samsung'un işletim sistemi Tizen'in yeni sürümü Tizen 3.0'ın çıkış tarihi belli oldu.

Samsung Tizen'in yeni sürümü yolda!

Dünya'nın en büyük teknoloji şirketlerinden Samsung'un kendi geliştirdiği işletim sistemi Tizen'in yeni sürümü Tizen 3.0 ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı. Samsung'un televizyon, akıllı telefon, akıllı saat ve fotoğraf makinelerinde yer verdiği işletim sistemi Tizen'in 3.0 sürümünün Eylül ayında dağıtılacağı Samsung Geliştiriciler Konferansı'nda duyuruldu.

İşletim sisteminin yeni sürümünün Eylül ayında dağıtılacağı bilgisi gözleri bu yıl Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2016 etkinliğine çevirdi. Samsung Gear S3 akıllı saatinin tanıtılacağı IFA 2016 etkinliğinde aynı zamanda Tizen 3.0'ın resmi olarak tanıtımının yapılacağı da tahmin ediliyor.

1462181338_tizen-os-samsung.jpg

Vulkan grafik arayüzü desteği, gelişmiş 4K ekran çözünürlüğü desteği, sesli kontrol, çoklu kullanıcı desteği, Bluetooth 4.2 desteği ve bazı güvenlik iyileştirmeleri Tizen 3.0 ile birlikte Tizen platformuna gelecek.

Samsung'un Tizen işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonları Samsung Z1 ve Samsung Z3 için Tizen 3.0 beta sürümü Temmuz ayında yayınlanacak. Ayrıca Tizen platformu yeni sürümüyle birlikte 64-bit cihazlar için de destek sunacak ve Vulkan grafik arayüzü desteği sayesinde Tizen platformunun grafik performansı %30 oranında artış gösterecek.