Samsung TV'ler güvenlik açıkları ile dolu!

Samsung'un Tizen işletim sistemine sahip TV modellerinde onlarca güvenlik açığının olduğu ortaya çıktı.

Samsung TV'ler güvenlik açıkları ile dolu!

WikiLeaks'in sızdırmış olduğu CIA raporlarında Samsung TV'lerin uzaktan dinleme aracı olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bu iddialara hala cevap vermeyen Samsung, şimdi de Motherboard'un raporları ile çalkalanacak. Motherboard güvenlik araştırmacılarının Samsung'un Tizen işletim sistemi için 40'a yakın güvenlik açığının bulunduğunu açıkladı.

Tizen işletim sistemine sahip Samsung TV, akıllı telefon ve akıllı saatler bu güvenlik açığından etkileniyor. Tizen işletim sistemine sahip yaklaşık 30 milyon Samsung TV ve 10 milyon telefonun piyasada aktif olarak kullanıldığı ve bu cihazlar için henüz bir güvenlik güncellemesinin yayınlanmadığı belirtiliyor.

Araştırmacı Amihai Neiderman, yaptığı bir röportajda; Samsung'un açık kaynak kodlu Tizen işletim sistemini "şimdiye kadar gördüğüm en kötü kod olabilir" dedi. Neiderman, uzaktan tetiklenebilecek bazı güvenlik kusurlarını ortaya çıkardı. Ancak bunlardan biri Samsung'un işletim sisteminde büyük bir güvenlik meselesi gibi görünüyor.

1491299781_tizen-iceberg.0.0.jpg

Büyük güvenlik açığı; saldırganların bir TV'ye kötü niyetli kodlar yüklemesine izin veriyor ve herhangi bir bilgisayar korsanı TizenStore yazılımı aracılığıyla bir TV üzerinden tam kontrol sahibi olmasını sağlıyor. Neiderman, Pazartesi günü Kaspersky Lab'ın Güvenlik Analist Zirvesi'ndeki bir konuşma sırasında bulgularını detaylandırmayı planlıyor.

Samsung'un, Neiderman'ın mailine "herhangi bir olası güvenlik açığını ortadan kaldırmak için Neiderman ile tam olarak işbirliği yapmaya hazırız" diye yanıt verdiğini belirtelim.