Samsung ucuz telefon satmak için malzemeden çalacak

Samsung, düşük özellikli telefonlarını satabilmek için üçüncü parti yonga seti kullanacak.

Samsung ucuz telefon satmak için malzemeden çalacak

Samsung şuanda akıllı telefon pazarının üstünde rahatça oturuyor olabilir. Ancak bu durumun gelecekte de aynı olacağı anlamına gelmez. Güney Koreli elektronik devi şuanda tüm akıllı telefon pazarının yüzde 30 gibi bir kısmına sahip. Fakat yine de şirketin endişeleri bulunuyor.

Yeni gelen haberlere göre Samsung 2013 yılında yüksek özellikli akıllı telefonları ile yine ön planda olacak. Ancak bu yıl, giriş seviyesi cihazlarında düşüş yaşayacağı bir yıl olacak. Bu nedenle şirket, üst düzey cep telefonu segmenti dışındaki cep telefonu satışlarını maksimize etmenin yollarını aramaya çalışıyor. Peki Samsung yüksek özellikli akıllı telefonları dışında diğer cihazlarını çok satmak için nasıl bir yöntem uygulayacak?

1359620222_galaxy-s3-mini-multiple-colors.jpg

Samsung'un yüksek uç cihazlarının yanı sıra iki kategoride daha telefonları bulunuyor. Bunlar, giriş seviye ve orta seviye cep telefonları olarak anılıyor. Samsung özellikle giriş seviyesi cep telefonlarında düşük fiyatlı ancak yüksek performanslı modeller üretmeyi planlıyor. Bunun içinde şirket üçüncü parti yonga seti üreticileri ile çalışacak. Huawei,  ZTE, LG ve Sony gibi firmalara rakip olmak için bu taktiği kullanacak.

1359618686_galaxy-s3-mini-front.jpg

Aslında Samsung bunu daha öncede yapmıştı. Fiyatı düşürebilmek adına Samsung Galaxy S3 Mini modelinde düşük bir yonga seti kullanmıştı. Bakalım Samsung, giriş ve orta seviye cep telefonlarında yükselişe geçebilecek mi?