Samsung ve Nike'dan yeni bir uygulama: Nike+ Running

Nike ve Samsung güçlerini birleştiriyor.

Samsung ve Nike'dan yeni bir uygulama: Nike+ Running

Nike geçtiğimiz aylarda Apple ile olan fiziksel bağlarından dolayı Fuel Band ekbinin lavederek tüm ekbin Apple Watc tasarımında çalışmasını sağlamıştı ama firma anladığımız kadarıyla ürün ve yazılım geliştirmeye devam ediyor; hemde Apple'ın en büyük rakibi Samsung ile.

Samsung Electronics, Samsung Gear S ile birlikte çalışan Nike+ Running uygulamasını dün itibariyle tanıttı. Bu uygulama, yeni Samsung Gear S'in entegre Bluetooth ve 3G bağlantı özelliklerini kullanarak Nike’ın sahip olduğu sınıfının en iyi koşu deneyimini bu kez de Gear kullanıcılarına sunuyor.

1411994805_samsung-gear-s.jpg

Nike+ Running Uygulaması sayesinde kullanıcılar telefonlarını yanlarına almasalar bile koşularını harita üzerinde görebilecek, kaydettikleri ilerlemeyi izleyebiliyorlar. Koşucular, koşuya ara vermeksizin, sadece kollarını kaldırarak mesafe, hız, kalp atış hızı, kazanılan NikeFuel ve süre gibi değerleri kolayca görebilecekler. Ayrıca entegre bir müzik çalar da içeren uygulama ile kullanıcılar ekrana dokunarak dinlemek istedikleri müziği kolayca seçebiliyorlar. Samsung Gear S'in entegre GPS'i de koşucuların izledikleri yolu ve hızlarını kontrol etmelerini sağlıyor. Ayrıca, Nike+ Running Uygulaması, Samsung Gear S'in 3G bağlantısını kullanarak koşucuların Facebook arkadaşlarının yorumlarından da gerçek zamanlı olarak takip etmelerine olanak tanıyor.

Nike+ Running, 2006'daki lansmanından bu yana, koşuculara koşularını izleme, ölçme ve bunları küresel bir sporcular topluluğuyla paylaşma ve karşılaştırma fırsatı sunuyor. Nike+ Running Uygulaması, GPS teknolojisini kullanarak koşuları haritaya yerleştiriyor, anlık hız ve mesafe istatistikleri sağlayarak kullanıcıların kaydettiği ilerlemeyi izlemelerini sağlıyor. Uygulama, Nike+ Challenges, arkadaşlardan yorum, sosyal medyada fotoğraf paylaşımı, canlı sesli geribildirim ve müzik seçme gibi eğlenceli ve motive edici özellikler de içeriyor. Nike+ Coach fonksiyonu, kapsamlı antrenman programları sağlayarak koşucuların yarışlara hazırlanmalarına yardım ediyor. Nike+ Running topluluğunun dünya çapında kayda geçirdiği koşular toplamda 1,6 milyar kilometreyi aşmış durumda.