Samsung Yeni Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Samsung 1/2.3 inç boyutlu yeni bir sensör üzerinde çalışıyor

Samsung Yeni Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Son dönemde akıllı telefon üreticilerinin ciddi şekilde önem verdiği bir konu olan, fotoğraf ve kamera yetenekleri konusunda her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Artan-düşen çözünürlükler, çift kameralı donanımlar derken sensör teknolojileri de benzer hızda gelişiyor. Telefonlarında kendi sensörlerini üreten Samsung'un yeni bir sensör geliştirdiği hakkında ilk bilgiler de ortaya çıktı.

1461173334_samsung-camera-sensor.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Özellikle Galaxy S7 ve S7 Edge ile kamera ve fotoğraf performansı konusunda zirveye tırmanan ve bu başarısını DxO'nun verdiği 88 puan ile taçlandıran Samsung, çıtayı biraz daha yükseltip, yeni bir sensör üzerinde daha çalışmalara başladı. Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinde yer alan 1/2.5 inç'lik sensörden sonra ilk hedefinin 1/2.3 inç'lik bir sensör üretmek olduğu ortaya çıktı. 

Işık beslemesi ve dolayısıyla gece çekimlerinde daha yüksek performans hedefleyen firmanın asıl hedefi ise 1/1.7 inç boyutunda daha büyük bir sensör üretip diyafram ölçeğinde f/1.4 seviyesini yakalamak. Bu sayede mobil cihazlardaki en iyi düşük ışık ve gece performansı hedeflenmiş olacak. 

Sizce son dönemde çıkan akıllı telefonlar arasında kamera yetenekleriyle en fazla dikkat çeken model hangisi?