Samsung yeni TouchWiz’i Android 5.1 güncellemesine dahil edecek

Güney Koreli firma güncellemeye yılın ikinci yarısında başlayacak. Android 5.1 ilk olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için yayınlanacak.

Samsung yeni TouchWiz’i Android 5.1 güncellemesine dahil edecek

Yayımlanan yeni bir rapora göre Samsung Android 5.1 güncellemesine Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde yer verdiği yeni nesil TouchWiz arayüzünü dahil edecek. Yapımında Tizen işletim sisteminden ilham alınan, bir önceki nesil TouchWiz’e oranla %40 daha hafif olan ve kullanıcıların ön yüklü uygulamaların neredeyse tamamını kaldırabildikleri yeni TouchWiz; başta Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge ve Galaxy S5 olmak üzere Android 5.1 güncellemesi kapsamına alınan tüm cihazlara sunulacak.

1427690753_android5lollipopsquare56.jpg

Samsung, Android 5.1 güncellemesini yılın ikinci yarısında başlayacak. Dağıtım işlemi ilk olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için gerçekleşecek. Daha sonra se kademeli olarak bir önceki amiral gemisi modeller güncelleme kapsamına alınacak. 

Samsung henüz Android 5.0.1 ya da Android 5.0.2 güncellemesi Galaxy Note 4, Galaxy Note 3, Galaxy A ve Galaxy E serisi için dünya geneline yaymış değil. Bu sebeple telefon sahiplerinin Android 5.1 güncellemesi için 3-4 ay kadar beklemesi gerekecek.