Samsung'dan yeni bükülebilir ekran patenti!

Samsung, ileriye dönük hamleler yapmaya devam ediyor. Firma şimdi de yeni bükülebilir ekran patenti aldı. Bükülebilir OLED ekranları çok yakında görebiliriz!

Samsung'dan yeni bükülebilir ekran patenti!

Uzun süredir katlanabilir ekran üzerinde çalışan Samsung Display, bugün yeni bükülebilir ekran patenti aldı. United States Patent and Trademark Office (USPTO) tarafından onaylanan bu patent, bükülebilir ve katlanabilir telefonların yakında bizlerle buluşacağını işaret ediyor.

Bükülebilir ekran patentielektrot tabakası, dielektrik elastomer film ve esnek ekran panelinin üst veya alt kısmına yerleştirilmiş ikinci elektrottan oluşuyor. Birinci ve ikinci elektrod tabakalarını oluşturan iki elektroda bir voltaj uygulanıyor. Bu sayede ekran kolayca bükülüp katlanabiliyor.

1479970898_samsung-flexible-display-panel.jpg-2.png

Esnek ekran paneli, ısı direncine ve dayanıklılık özelliklerine sahip bir plastik malzemeden yapılmış esnek bir alt malzeme içeriyor. Malzemeler arasında, polietilen naftalat (PEN), polikarbonat (PC), poliarilat (PAR), polieter imid (PEI), polieter sülfon (PES) ve poliimid'in (PI) bulunduğu tahmin ediliyor.

1479970905_samsung-flexible-display-panel.jpg-3.png

Samsung'un aldığı bu patent, meyvelerini 2017 yılında vermesi çok zor görünüyor. Tahminlerimize göre 2018 yılında telefon sektöründe büyük bir inovasyon yaşanacak ve bükülebilir ekranlı Samsung telefonlarını görebileceğiz.

1479970909_samsung-flexible-display-panel.jpg.png