Samsung’la Hayata Geçen Bir Hayal: 'Sedefle Yaşam'

Samsung’un, hayallerinin peşinden gidenlere teknolojiyi kullanarak, düşledikleri projeyi gerçekleştirme fırsatı sunan “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının, Fotoğraf Kategorisi birincisi Sertan Tiryaki, “Sedefle Yaşam” konulu fotoğraf sergisini İstanbul

Samsung’la Hayata Geçen Bir Hayal: 'Sedefle Yaşam'

Her gün, heyecan verici ve yaratıcı işler yapmak için Samsung teknolojilerini kullanan insanlardan ilham alan ve 2013 Aralık ayı başından itibaren Türkiye’de de hayata geçen “Hayalinin Peşinden Git Kampanyası” çerçevesinde başarıya ulaşan katılımcılar, projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Kampanyanın “Fotoğraf Kategorisi Birincisi Sertan Tiryaki”’nin sergisi, 3-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Taksim Metro İstasyonu’nda ziyaret edilebilecek. Kendisi de sedef hastası olan Sertan Tiryaki, sedef hastalığına yönelik doğru bir algı oluşturmak ve bu yöndeki toplumsal duyarlılığı artırmak üzere, Türkiye’nin 10 farklı ilinde çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışını İstanbul’da gerçekleştirdi. “Sedefle Yaşam” temasıyla hayata geçen proje, Sertan Tiryaki’nin, aynı zamanda üyesi olduğu Türkiye Sedef Hastaları Derneği desteğiyle başlattığı “Dokun Bana 2014” adlı projenin de tamamlayıcı bir unsuru niteliğinde.

Samsung Electronics Türkiye, Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer Tüfekçi, kategori birincisi projeyle ilgili olarak; “Toplumsal önyargıların azaltılması yaşam kalitesinin artması açısından çok önemli. Bu anlamda Sertan Tiryaki’nin “Sedefle Yaşam” projesini, fotoğraf alanındaki çalışmalarını, sosyal sorumluluk ile birleştirmesi açısından, kampanyanın ruhuna çok uygun bir proje olarak değerlendirdik. Türkiye’nin birçok ilini kapsayan, hastalar ve yakınlarını düşündüğümüzde yaklaşık 3 milyon insanı ilgilendiren projenin, birçok kişinin duygularına tercüman olduğunu, önemli bir mesaj ve temenniyi barındırdığını düşünüyoruz” dedi.  

Sertan Tiryaki: “Amacımız Sedef Hastalarını Hayata Bir Adım Daha Yaklaştırmak”

Projenin Mimarı Sertan Tiryaki, sergi açılışına gelinceye kadar aldıkları yolu ve proje genelini şöyle özetliyor: “Hayalinin Peşinden Git kampanyasından, aynı zamanda projenin mentörü olan Muammer Yanmaz’ın fotoğraf grubu 40 Haramiler’deki duyuru sayesinde haberdar oldum. Türkiye'de 10 ilde sedef hastalarının fotoğraflarını çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla yola çıktık. Sedef hastası olduğum için, yaşadıklarımı diğer sedef hastalarıyla paylaşarak, onları bu proje ile hayata bir adım daha yaklaştırmayı önceliklendirdim. Önemli olan önyargıları kırmak ve bu anlamda empati oluşturmak. Bu çalışma aynı zamanda, Türkiye Sedef Hastaları Derneği için başlattığım “Dokun Bana 2014” projesine destekte bulunma amacı da taşıyor. İleriki dönemlerde, çekilen fotoğrafların makro çekimleriyle lezyonlardaki renklerin büyük formatta farklı baskılarını yapmak ve takip eden bir sergide bunları da paylaşmayı hedefliyorum.”

“Uzun süredir Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği’nde de görev alıyorum. Toplumsal algı ve duyarlılık özelindeki fotoğraf projelerine ve insanların gerçek yaşamlarından kesitler sunan işlere imza atmaya devam etmek istiyorum. Proje için bir tanıtım videosu da hazırladık. Bu videonun 55 ülkede yayınlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yurtdışında da ciddi çalışmalar yapılıyor ve ben de fırsat buldukça yerinde takip etmeye çalışıyorum.”

“Türkiye’de yaklaşık 3 milyon sedef hastası var. Bu rakam dünyada 135 milyona yakın. Bana göre bu konuyla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyordu. Eleme aşamalarını geçtikçe projeyi detaylandırma fırsatı yakaladım. Yolculuğa çıkmadan önce, ekip arkadaşlarımla beraber, internet üzerinden sedef hastaları ile iletişime geçtik ve 30 günlük bir serüven planladık. Bursa, İzmir, Marmaris, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Trabzon, Giresun, Sakarya ve İstanbul’da çekimler gerçekleştirdik. Yol boyunca da onlarla irtibatta kalarak projeyi tamamladık. Çekimlerde farklı lenslerle Samsung Galaxy NX kullandığımız çalışmada, 32 fotoğraf sergileniyor.”

Hayalinin Peşinden Git Kampanyası, seçilen projelerle devam ediyor

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan Hayalinin Peşinden Git Kampanyası; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor. “Spor”, “Girişimcilik”, “Mutfak Sanatları” ve “Fotoğrafçılık” olmak üzere dört ayrı kategoride “Meraklı Merdane” projesiyle Elvan Başarı, “Patika Oryantiring” projesiyle Caner Odabaşoğlu, “Gastro Haritalar” projesiyleGökçen Ceylan ve “Sedefle Yaşam” adlı projesiyle Sertan Tiryaki seçildi.

Hayallerini gerçeğe dönüştürme imkânı elde eden proje sahipleri; Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında fotoğrafçı ve eğitmenMuammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorların danışmanlığından da faydalanma fırsatı buluyor.

Seçilen projelere göz atmak ve projelerin hayata geçme sürecindeki gelişmelerden haberdar olmak için, Samsung Türkiye resmi Facebook sayfasından Hayalinin Peşinden Git │Launching People uygulaması ziyaret edilebilir. Uygulamaya https://apps.facebook.com/launchingpeople-try/ adresinden de ulaşmak mümkün.