Samsung'un 2016 amiral gemisi telefonları dual kamera ile gelebilir!

Samsung'un 2016 yılında üreteceği akıllı telefonlarda Dual kamera kullanabileceği söyleniyor.

Samsung'un 2016 amiral gemisi telefonları dual kamera ile gelebilir!

Bugün Seoul'da Samsung Electro-Mechanics bölümü tarafından yapılan toplantıda şirketin 2015 birinci çeyreğine dair istatistikleri yayınlandı. Samsung Electro-Mechanics'in yayınladığı raporda, şirketin 2015 yılı birinci çeyreğinde 2014 yılının aynı dönemine oranla %303'lük büyük bir artışla 60.800.000.000 milyar ₩(Güney Kore Won'u)kar elde edildiği açıklandı.

Ayrıca toplantıda Samsung tarafından üretilen akıllı telefon bileşenleri için artan talebe cevap verilmeye çalışıldığı, özellikle OIS teknolojisi ile üretilen 16 MP kamera sensörlerine ilginin yoğun olduğu bildirildi. İlginçtir, 2016 yılında sunulacak yeni cihazlarında Samsung'un farklı kamera sistemlerini kullanabileceği bilgisi de geldi. Güney Koreli şirketin yeni fotoğraf teknolojileri üzerinde çalıştığı ve önümüzdeki yıl amiral gemisi modellerinde çift kamera'(dual)ya yer verebileceği söyleniyor.

1429913325_img20150425010013.jpg

2015 yılının ikinci yarısında tamamlanması ve en erken 2016 yılında cihazlarda kullanıma hazır hale getirilecek teknoloji, HTC'nin bu alanda birkaç yıldır içinde bulunduğu ve telefonlarının arka kısmına konumlandırdığı dual kameralarla benzerlik gösteriyor.

Samsung Electronics'in üzerinde çalıştığı dual kamera, geleneksel tek lens kamera modüllerine oranla daha geliştirilmiş ikili lensler, cihazın yüksek hızda fotoğraf çekimi performansının artmasına yarayacak.Örneğin bir kamera hızlı hareket eden nesneleri çekerken, diğer kamera netlik ve aydınlatmayı ön planda tutarak görüntüyü tek karede mükemmel hale getirmek için rol oynayacak.

Öte yandan şirketin şu anda geliştirme aşamasında olduğu dört çift kamera konsepti üzerinde de çalıştığı ve bu kameraların(Arka ışığı düzenleme, yakın çekim, Vurgu, yüksek hızda çekim) gibi birçok özelliğe sahip olacağı söyleniyor.