Samsung’un akıllı saati Gear’dan yeni özellikler var

Samsung Galaxy Gear akıllı saati tekrar görüntülendi

Samsung’un akıllı saati Gear’dan yeni özellikler var

4 Eylül bir çok firma için büyük gün olacak ve piyasaya bir çok yeni akıllı cihaz girecek. Apple’ın akıllı saat haberleri geldiğinden bu yana Samsung’dan da belli belirsiz bir akıllı saat resimleri yayınlanmaya başladı. Apple’ın karşısında Samsung’un akıllı telefonunu tanıtması ve hangisinin daha iyi olacağı konusu merak ediliyor.

 Birkaç gün önce çıkan haberde Samsung Galaxy Gear’ın çift çekirdekli, 1.5 Ghz Samsung Exynos 5412 GPU ile çalışacağı ortaya çıkmıştı. ARM Mali-400  MP4 GPU, 1 GB RAM, 1.67 inç AMOLED ekran, 320x320 ekran çözünürlüğü ve 2MP kamerası bulunacak. Ayrıca Bluetooth ve NFC desteği de bulunacak.

1377003427_more-information-about-the-samsung-galaxy-gear-smartwatch-leaks.jpg

Bugün birkaç bilgi daha ortaya çıktı. Bunlar arasında son teknoloji hoparlörler, Bluetooth 4.0 LE yani monitörlerle wireless bağlantı kurarak işlevsel özellikler kazanması anlamına geliyor. Ayrıca saatin Android 4.1 ya da 4.2 ile çalışacağı belirtiliyor. Twitter ve Facebook entegrasyonu da sosyal ağları hayatımıza daha çok bağlayacak etkenlerden olacak.

Akıllı saatler akıllı telefonlara teknoloji olarak yetişirse akıllı telefonlara markette de kafa tutma ihtimali bulunuyor. Bu açıdan telefonların ekran boyutlarının büyümesi artık özellik olarak görülüyor. Artık “cep” telefonu kelimesinin yerini akıllı saatler alabilir.