Samsung'un Android güncellemeleri Türkiye'ye neden geç geliyor?

Samsung'un Android güncellemelerinin Türkiye'ye neden geç geldiğini merak ediyor musunuz? O zaman sizleri haberimize alalım.

Samsung'un Android güncellemeleri Türkiye'ye neden geç geliyor?

Android güncellemeleri, her zaman bölgesel bazlı dağıtılması ile çok eleştirilen noktalardan biri olmuştu. X telefon üreticisi Avrupa ülkelerine sunduğu güncellemeleri bazı sebeplerden dolayı Türkiye'ye geç sunuyor. Peki, güncellemelerin ülkemize geç gelmesinin ardında yatan sebep ne?

Bu haberimizde; Samsung'un Android güncellemelerinin Türkiye'ye neden geç geldiğine değiniyoruz. Bakalım, Samsung'un Android güncellemelerinin geliştirme sürecinde neler yaşanıyor?

Güncelmiyiz'in açıklamasına göre; Samsung'un telefonlarında 3 farklı yazılım yer alıyor. Bunlar; uygulama işlemcisi yazılımı, modem yazılımı ve ülke bazlı konfigürasyon yazılımı. Bu yazılımlar bir takım yazılım geliştirme süreçlerinden geçiyor. Peki, bu süreçler neler?

Yazılım Geliştirme Süreçleri

Ana Yazılım Geliştirme

Android İşletim Sistemi güncelleme çalışmalarına ilk olarak diğer bölgelerin de ortak olarak kullandığı “XX” kodlu yazılım ile başlanmaktadır.

İlk geliştirme aşaması olduğundan dolayı, pilot olarak seçilen bir modelimiz ile uygulama İşlemcisi ve Modem yazılımlarının stabil duruma gelmeleri hedeflenmektedir.

Ana Yazılım Test

Hazırlanan yazılım stabilizasyonu sağlanıp, Ar-Ge departmanımızın onayından geçtikten sonra Kalite Kontrol departmanımızın testlerine hazır duruma gelmektedir.

1511173170_ekran-resmi-2017-11-20-13.25.09.png

Ana Yazılım FOTA

“XX” kodlu yazılım için Kalite Kontrol departmanımızın onayı alındıktan sonra hem FOTA sunucumuzun test edilmesi, hem de tüm diğer ülkelere yayınlanmadan önce pilot bölgelerde test edilmesi adına, yeni pilot ülke olarak seçilen ülkelerde güncelleme FOTA ile son kullanıcılarımıza ulaştırılmaktadır.

Bölgesel Yazılım Geliştirme

“XX” kodlu yazılım için Kalite Kontrol departmanımızın onayı alındıktan sonra, ortak kullanılan Uygulama İşlemcisi ve Modem yazılımları alınarak, bölgesel konfigurasyonları içeren CSC yazılımının geliştirilmesine başlanmaktadır.

Bölgesel Yazılım Testi

Ülkemiz için yasal olarak desteklenmesi gereken özelliklerin, GSM operatörlerimizin talep ettikleri ve her operatörümüz için ayrı konfigurasyonlar içeren VoLTE, VoWiFi ve MPTCP gibi yeni teknolojilerin eklenerek, kodlaması “JV” veya “JT” olarak değiştirilen CSC yazılımı, diğer ortak kullanılan yazılımlarla birlikte Samsung Türkiye mühendisleri tarafından test edilmektedir.

Bölgesel Yazılım FOTA

Ülkemiz için hazırlanmış olan “JV” veya “JT” kodlu yazılım, Samsung Türkiye mühendislerinin de onayından geçtikten sonra, siz değerli kullanıcılarımıza FOTA üzerinden ulaştırılmaktadır.

Zaman Farkı

Güncellemenin ilk yayınlandığı tarih ile ülkemizdeki güncelleme takvimi arasındaki zaman farkı, zorunlu bölgesel geliştirmelerden kaynaklanmaktadır.