Samsung'un başkan yardımcısına hapis şoku!

Samsung'un başkan yardımcısı Lee Jae-yong'a, hapis cezası verildi. Peki, Güney Koreli devin veliahtı Lee Jae-yong ne ile suçlandı?

Samsung'un başkan yardımcısına hapis şoku!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün gündeme bomba gibi bir haberle geldi. Geçtiğimiz aylarda Samsung'un veliahtı Lee Jae-yong'a dava açılmıştı. Lee Jae-yong, rüşvet suçlamasıyla yargılanıyordu. Seul'daki bir mahkeme Lee Jae-yong'un cezasını bugün açıkladı.

Seul'daki mahkeme, savcılığın istemiş olduğu 12 yıllık hapis cezasını 5 yıla indirdi. Tüm suçlamaları reddeden 49 yaşındaki milyoner Lee Jae-yong, avukatları ile bu kararı temyize götüreceklerini açıkladı. Şubat ayından beri tutuklu bulunan Lee Jae-yong'un, devlet başkanına ve kızına para aktarılması için şirketi zorladığını öne sürmüştü.

Ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk skandalı Güney Kore'de geniş çaplı sokak protestolarına neden olmuş, Devlet Başkanı görevinden azledilmişti.

Lee Jae-yong'un devlet başkanına, Samsung hisselerinin babasından kendi üzerine devrinde sorun çıkmaması için para aktardığı öne sürülüyor. Bakalım Lee Jae-yong, temyize gittiğinde nasıl bir sonuç elde edecek?

1503644583_lee-jae-yong.jpg