Sanal gaste virüsü nasıl kaldırılır?

Sanal gaste virüsü nasıl temizlenir? sanal gaste virüsü nedir?

Sanal gaste virüsü nasıl kaldırılır?

İnternette karşınıza çıkan herhangi bir linke tıkladığınızda sanalgaste.com ve fanteziclub.com gibi siteler kendiliğinden açılıyorsa modem ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekir. Bu durum tablet, telefon ve bilgisayarda o modeme bağlı olduğunuz sürece bu tür siteler sürekli kendiliğinden açılır.

Sanal gaste virüsü nasıl temizlenir?

sanal gaste virüsü olarak adlandırılan sorun aslında modem kaynaklı bir DNS yönlendirmesidir. Bu Adsl modem üzerinden  bağlanan tablet, cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazlar sanalgaste.com ve fantaziclub.com gibi siteleri kendiliğinden açarlar. Virüsün sebebi, bilgisayara bir zararlı yazılım bulaşması değil ADSL modemdeki güvenlik açığıdır.

Bu durumla karşılaşıyorsanız muhtemelen eski tip bir ADSL modem kullanıyorsanız oluşabilir. Modeminiz TP LINK marka veya modemin firmware'i Zyxel ise (modemin içinde gömülü çalışan yazılım) bu güvenlik açığına maruz kalabilir. Örneğin TP LINK TD-8816, TD-8817, TD-8840T, TD-W8151N, TD-W8901N, TD-W8951ND, TD-W8961ND sizin modemin markası farklı olabilir fakat muhtemelen siz de saldırı altındasınızdır anlamına geliyor.

Sanal gaste virüsü  olarak adlandırılan olayı çözmek için 2 çözüm yolu var.

●Yeni adsl modem almak: Eğer imkanınız varsa yeni bir ADSL modem almalısınız.

●DNS değiştirmek:  Bu tam çözüm olmamakla birlikte şuanki sorunu çözmek için kullanılabilir. DNS i cep telefonu, bilgisayar ve tablet yani tüm o modemi kullanarak internete çıkan cihazlar için yapmalısınız.ADSL modeme dışardan erişimi kapatın: Adsl Modem arayüzüne girerek adsl modeme dışardan erişimi yasaklayın (orta seviye teknik bilgi gerektirir, bilen birilerinden destek alabilirsiniz)

●Lütfen önce bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzda DNS sunucu bilgilerini değiştirin. 

●Özellikle DNS otomatik al seçeneği aktifse bunu kapatın ve elinizle DNS sunucu bilgilerini girin. Eğer nasıl yapılacağını biliyorsanız tablet veya cep telefonunuzun DNS sunucularını değiştirin.

NOT: DNS değiştirmenize rağmen uyarı tekrar karşınıza geliyorsa sayfayı yenileyin.