Sony Xperia XZ fiyatı ile cep yakacak!

Sony'nin yeni üst seviye telefonu Xperia XZ satışa sunulmaya başladı. Ancak Xperia XZ fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Xperia XZ, iPhone 7'den bile pahalı!

Sony Xperia XZ fiyatı ile cep yakacak!

Sony, IFA 2016’da resmen ilan ettiği amiral gemisi akıllı telefonu Xperia XZ modelini Amerika’da satışa sundu. Ancak telefonun satış fiyatı dudak uçuklatıyor. Xperia XZ Amerika’da 700 dolar fiyat etiketi ile raflarda yerini aldı.

Peki, Xperia XZ bu fiyata değer mi?

Snapdragon 820 işlemciye sahip Sony Xperia Xperia XZ  tasarım, performans, kamera ve pil ömrü dışında Sony’nin en iyi özelliklere sahip modeli Xperia X  Performance’a göre çok fazla yenilik sunmuyor. Xperia XZ yuvarlatılmış kenarları ve leke tutmayan oldukça dayanıklı ALKALEIDO alüminyum alaşımdan yapılmış daha parlak kasası dışında önceki modellerle aynı tasarıma sahip diyebiliriz.

Xperia XZ, QHD ekranların popüler olduğu şu dönemde 1080p çözünürlükte 5.2 inç IPS ekran ile geldi. 3GB RAM, birinci sınıf bağlantı seçenekleri, Snapdragon 820 yonga seti, stereo hoparlörler ve bir microSD kart ile 200GB kadar genişletilebilen 32GB depolama özellikleri sunuyor. Ayrıca Type-C ve su geçirmez özelliği de mevcut.

Xperia XZ, f/2.0 lens ile 23MP arka kameraya sahip. Bu özellik önceki modellerle aynı görünebilir ancak Sony, XZ ve X Compact için yeni bir otomatik odaklama sistemi sunan yeni IMX300 sensörü geliştirdi.

Bu kamera renk algılama, faz algılama kullanıyor ve doğru mesafeyi ölçmek ve akıllıca hareket eden nesneleri izlemek için lazer yardımcı oluyor. Bu kuruluma Üçlü Görüntü Algılama deniyor ve görüntüler ile videolar için her zaman doğru odak sağlama özelliğine sahip.

Kamera optik görüntü sabitleme özelliğine sahip değil ve Sony bunun yerine artık fotoğraf ve videoları stabilize etmek için 5 eksenli jiroskop ölçümleri kullanıyor. Kameranın SteadyShot Intelligent ve Aktif Modu üzerinde yoğunlaştı. Bu mod, aynı zamanda Xperia X ve X Performance içinde mevcut ama bazı ayarlamaları yoktu.

Yoğun istek üzerine Sony kameraya manuel  deklanşör hızı kontrolü ekliyor ve 4K videoyu ile 2x kayıpsız zoom desteğini geri getiriyor. Bunun yanı sıra Xperia XZ 2.900 mAh pil özelliğine sahip. Quick Charge 3.0 yeteneğine de sahip ancak hızlı şarj olup olmayacağı bilinmiyor.