Şehir hastanelerinin teknolojik altyapısı Turkcell’e emanet

Turkcell ve Rönesans’tan ‘Dijital Hastane Dönemi’ni başlatacak güçbirliği.

Şehir hastanelerinin teknolojik altyapısı Turkcell’e emanet

Turkcell ve Rönesans Sağlık Yatırım, sağlıkta dijital hastane dönemini başlatacak şehir hastaneleri projeleri için dev bir işbirliğine imza attı. Yapılan anlaşmayla Rönesans Sağlık Yatırım tarafından Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşa edilen şehir hastanelerinin tüm dijital altyapısı Turkcell tarafından sağlanacak. 4 hastane için toplam proje bedeli yaklaşık 500 milyon TL’ye ulaşan işbirliği kapsamında Turkcell, altyapı kurulumunun yanı sıra 5 yıl süreyle sistemin kesintisiz işlemesi için bilgi teknolojileri alanında takip ve yönetim hizmeti de verecek.

Sağlıkta çığır açacak işbirliği kapsamında Turkcell, 5 yıl boyunca bilgi teknolojileri altyapısı, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi uygulama yazılımı, servisi ve hastanede barındırılacak ilgili veri giriş personeli ile bu kapsam içindeki tüm operasyonu yönetecek. İlk etapta Yozgat Şehir Hastanesi ile başlayacak bu dönüşüm sırasıyla Adana, Elazığ ve Bursa’da hayata geçirilecek.

“Dijital hastane dönemi Turkcell ile başlıyor”

Sağlık alanında gerçekleştirilen reform niteliğindeki şehir hastaneleri projesinde Rönesans ile işbirliğine gitmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı Tuğrul Cora, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak ülkemiz için gerçek anlamda hayati bir öneme sahip bu projede teknolojimizle aktif biçimde yer almanın gururunu taşıyoruz. Türkiye’nin hemen her alanında başlayan dönüşümüne teknolojimizle katkı sağlayarak dijital hastane dönemini resmen başlatıyoruz” dedi.

Rönesans Sağlık Yatırım tarafından üstün yapı standartlarında inşa edilen şehir hastanelerine aynı kalitede teknolojik altyapıyla donatacaklarının altını çizen Tuğrul Cora şunları söyledi:

“Bu işbirliği Turkcell’in entegre telekom ve teknoloji hizmetlerinde geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Bu projede ihtiyaç duyulan tüm teknolojiyi bütünleşik olarak sunarken aynı zamanda bu sistemin işletmesini de yapacağız. Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Bir yandan bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışırken bir yandan da her türlü tıbbi cihaz kurulan sistem sayesinde ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebilecek. Akıllı bina teknolojisiyle de birleşecek sistemle hastane yönetimi eksiksiz işlerken aynı zamanda da röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmayacak, doğrudan doktorun önüne gelecek. Hastanelerde gerçekleşecek bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altında alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece bir yandan hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak.”

Turkcell ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle ilgili açıklama yapan Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, “Kamu Özel İşbirliği modeli ile inşa edilen hastane projelerinde 9.500 yatak kapasitesiyle Türkiye’de lider konuma ulaşan Rönesans Sağlık Yatırım olarak, projelerimizin teknoloji altyapısını Turkcell gibi güçlü bir iş ortağıyla kuracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  

Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat için en ileri teknolojiye sahip sağlık kampüsleriyle halka en iyi hizmetin bir an önce sunulması için aralıksız çalıştıklarını hatırlatan Yanıkömeroğlu, “Bu projeler içinde bulunduğu şehirlerde yaşayanların hayat kalitesinde ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinin karşılanmasında çok önemli bir rol oynayacak. Yenilikçi teknolojiler konusunda bizimle aynı vizyonu paylaşan Turkcell’in bu dev projelerde bizimle olması, Türkiye’nin sağlık dönüşüm hamlesinde aldığımız sorumluluğu layıkıyla yerine getirme kararlılığımızın bir göstergesi olacaktır” diye konuştu.

Proje kapsamındaki ilk hastanenin bu yıl içerisinde Yozgat’ta faaliyeti girmesi planlanıyor.