Senatörlerden Apple'ı terletecek soru!

ABD Senatörleri, Apple'ı terletecek o soruyu yöneltti. Bakalım Apple, bu soruya ne cevap verecek?

Senatörlerden Apple'ı terletecek soru!

Çin hükümeti VPN hizmetlerini tamamen engellediğini açıklamasının ardından Apple, App Store'dan tüm VPN uygulamalarını kaldırmıştı. Çin'de çalışan VPN uygulamalarının bile App Store'dan kaldırılması, Apple'ın Çin'deki ürün satışları için hükümet ile ters düşmemek istemesi olarak yorumlanmıştı.

Bugün iki ABDli senatör Apple'ın CEO'su Tim Cook'a mektup gönderdi. Senatörler mektupta; Apple'ın Çin App Store'undan neden VPN uygulamalarını kaldırdığını sordu. Senatör Patrick Leahy ve Ted Cruz, 17 Ekim'de gönderdiği açık mektupta, ifade özgürlüğüne ve internette gizliliğine önem verenlerin kullandığı VPN'i kullanmalarını engellemenin yanlış olduğunu bildirdi.

1508497546_ted-cruz-leahy-800x500.jpg

Senatör Patrick Leahy ve Ted Cruz

Tim Cook, daha önceki sohbetlerinde Çin'de neden VPN uygulamalarını kaldırdınız sorusuna; "Çin'deki VPN uygulamalarını kaldırmamayı tercih ediyoruz ve diğer ülkelerde yaptığımız gibi, bu hamlemiz de yasalara uyuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Apple'ın senatörlere nasıl cevap vereceği henüz bilinmiyor. Bakalım Apple, üst makamlardan gelen soruya nasıl bir cevap verecek?