Sharp AQUOS Crystal Apple iPhone 5S karşılaştırma

Sharp'ın çerçevesiz telefonu AQUOS Crystal ile iPhone 5 yan yana geliyor.

Sharp AQUOS Crystal Apple iPhone 5S karşılaştırma

Çerçevesiz telefonlar hepimizin hayali olmuştur. Çerçevesiz tasarım diye adlandırılan LG G2 geçtiğimiz yıl telefonda tasarım anlayışını oldukça değiştirmişti. LG, G3'te de bu tasarım anlayışını devam ettirdi ve ekranın kasaya oranını %76'ya kadar çıkarttı ama bu yeterli değildi. Kullanıcılar daha ince hatta tamamen çerçevesiz tasarımın hayalini kuruyor ve bunlarla ilgili konseptlere büyük bir ilgi gösteriyordu.

Japonya'nın en büyük panel üreticilerinden biri olan Sharp dün itibariyle "çerçevesiz" telefonu AQUOS Crystal'i mobil pazara sundu. Bu telefonun sektörede başarılı olacağını söylemek biyük bir hayalperestlik olacaktır ama AQUOS Crystal büyük telefon üreticilerine önemli bir örnek teşkil edecektir diye düşünmekteyiz. Bundan sonraki amiral gemilerinin bu tasarım anlayışını benimseyebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

AQUOS Crystal ile iPhone 5S yan yana görüntülenmesi üzerine aradaki tasarım farklarını sizler için tek tek incelemeye karar verdik. 

Tasarım: iPhone 5S 4 inç boyuna uzun bir telefon. Baş parmak rahatlıkla hareket etsin diye yapılan bu tasarımın iPhone 6 ile değişeceği söylense de iPhone 5S hem küçük ekranı hemde inceliği ile öne çıkan bir telefon. AQUOS Crystal ise çerçevesiz tasarımı ile tek kelimeyle mükemmel görünüyor. 

1408515484_6.jpg

Ekran: iPhone 5S pek alışık olmadığımız bir çözünürlük değerine sahip. 1136 x 640 piksel çözünürlük sunan iPhone 5S bu günün 2K ekranlarının oldukça gerisinde bir ekran teknolojisinie sahiptir. Sharp AQUOS Crystal'de 5.5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Sharp üretimi IGZO IPS LCD kullanıyor. 

1408515463_3.jpg

Arayüz: Sharp AQUOS Crystal’de Android işletim sisteminin son versiyonu 4.4.2'yi kullanıyor. iPhone 5S ise şu anda iOS 7 ile birlikte geliyor fakat iPhone 6 sonrasında iOS 8 güncellemesi alacak. Android kullanıcıları iOS platformunu; iOS kullanıcıları ise Android platformunun kafa karıştırıcı olduğunu söylerler. Bu durumda hangi platform size uygunsa onun arayüzünün daha iyi olduğunu kabul edebilirsiniz. İki ayrı platformun da kendine has avantajları ve dezavantajları olduğunu söylemek gerekiyor.

İşlemci ve Bellek: İki telefon arasındaki en büyük fark kesinlikle işlemci tarafındadır. Sharp AQUOS Crystal telefonunda 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801AB işlemcisi ile birlikte Adreno 330 grafik birimini kullanıyor. Apple iPhone 5S'te ise dünyanın ilk ve tek 64 bit mobil işlemcisi olan A7 yonga setini kullanıyor. Sharp telefonunda 1,5 GB Ram kullanırken; Apple iPhone 5S'te 1 GB sistem belleği kullanmaktadır.

Kamera: Sharp AQUOS Crystal'in en zayıf olduğu yerlerden birisi kameradır. İki telefonda 8 megapiksel kamera sensörü kulansa da iPhone 5S diğer kamera donanımı ve yazılımı konusunda AQUOS Crystal'in oldukça önünde yer almaktadır. 

1408515540_13.jpg