Shure SE215 Wireless inceleme

Shure’un kablosuz kulaklık çözümü SE215 modelini inceliyoruz. Bakalım Shure SE215 Wireless bizlere neler sunuyor?

Shure SE215 Wireless inceleme

Ses teknolojileri konusunda uzun yıllardır eline su döktürmeyen Shure, Kevlar kabloları ile ses hem de dayanıklılık konusunda müzik tutkunlarına üst düzey bir deneyim sunuyordu. Ancak mobil tarafta 3.5 mm kulaklık girişlerinin kaldırılması ve Wireless çözümlerin sesi neredeyse kayıpsız olarak sunması, Shure’u kablosuz kulaklık üretmesi konusunda ikna etmişe benziyor.

Shure, bu doğrultuda karşımıza SE215 Wireless modeli ile çıkıyor. Peki, Shure SE215 Wireless müzik tutkunlarına kablosuz özgürlüğün yanında ses konusunda neler sunuyor?

Shure SE215 Wireless incelemesi

Shure SE215 Wireless’ın ses performansına geçmeden önce kulaklığın teknik özelliklerine değinelim. Shure SE215 Wireless, Bluetooth 4.1 teknolojisi ile Bluetooth üzerinden cihazlara bağlanabiliyor. Kablosuz çözümde amfiye yer verilemeyeceği için kulaklığımız 17 empadans değeri ile kolay sürülebiliyor.

107 db ses şiddetine sahip olan SE215 Wireless’ın frekans aralığı ise 21 Hz - 17,5 kHz olarak belirlenmiş. Bu frekans aralığı, kulaklığın üst seslerde ne kadar başarılı olacağının sinyallerini veriyor.

Shure SE215 Wireless, tam dolu şarj ile 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor. 15 dakikalık şarj ile 2 saate kadar müzik deneyimi yaşatan Shure SE215 Wireless, kutu içerisinden 3 farklı boyda kulaklık köpüğü ile çıkıyor. Kulaklığın şeklini alan bu köpüklerin özellikle uzun müzik dinlemede kulağı hiç acıtmadığını belirtelim.

1510909793_shure-se215-wireless-inceleme-2.jpg

Kulaklığımızın tasarımı boyun arkasından geçirmeli şekilde tasarlanmış. Bluetooth adaptörü hafif olması ile başınıza herhangi bir ağırlık hissi vermiyor. 10 metre çekiş mesafeli Bluetooth adaptörünün yanında müzik kontrollerinin yer aldığı harici bir bölüm de kulaklığın üzerinde yer verilmiş.

Dilerseniz çıkarılabilir kablosu sayesinde Bluetooth adaptörünü çıkarıp, kablolu olarak da kullanabilirsiniz. Ancak kablolu kullanmak için ayrıca kablo almanız gerekiyor.

USB ile PC veya adaptör takarak prizden şarj edebileceğiniz Shure SE215 Wireless, şık ve dayanıklı bir taşıma çantası ile geliyor.

Shure SE215 Wireless ses performansı

Shure SE215 Wireless, Shure SE215’e göre daha iyileştirilmiş bassları ile dikkat çekiyor. SE215 Wireless modelinin SE215’e göre daha kolay sürülebildiğini ve amfi ihtiyacı olmadığından daha taşınabilir olduğunu belirtelim. SE215 Wireless, alt frekanslardaki başarısını mid ve tizlerde de sürdürüyor.

Uzun dönemdir üst frekans konusunda eline su döktürmeyen Shure, SE215 Wireless ile üst frekansları daha parlak bir yapıya kavuşturmuş. 1.000 TL seviyesindeki çoğu IEM’de bile yaşanan kuşağı tırmalayan parlamalar, SE215 Wireless’da absorbe edilmiş. 

SE215 Wireless’ı Tidal Hi-Fi ve Apple Music’te test ettik. Bu testler sonucunda Hi-Fi destekli parçalarda SE215 Wireless’ın tam performansını ortaya koyduğunu ve sahnenin segmentine göre çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Apple Music’te ise midler basıların biraz gerisinde kalıyor. Tabii bu durumda ki en büyük etken müziğin çözünürlüğü.

1510909798_shure-se215-wireless-inceleme-1.jpg

Bass tutkunlarının SE215 Wireless’tan memnun kalacağını düşünüyoruz. Bassları titreşim yaratmadan olduğu gibi veren SE215 Wireless, bu sayede diğer frekansların karışmasını engelliyor ve ses boğulmuyor. Peki, SE215 Wireless’ı kimler tercih etmeli?

SE215 Wireless’ı, Rock, Metal, Jazz ve Klasik müzik tutkunları gözü kapalı satın alabilir. Basshead olarak isimlendirilen aşırı bass severler ise SE215 Wireless’ı aldıktan sonra EQ ayarlarından alt frekansları arttırarak istedikleri tadı alabilir.

Shure SE215 Wireless’ı genel olarak değerlendirecek olursak; kulaklık fiyatına göre başarılı işlere imza atıyor diyebiliriz. Özellikle burn-in aşaması tamamlandıktan sonra kulaklık daha sıcak bir yapıya kavuşuyor.

Shure SE215 Wireless’ı Türkiye’den resmi olarak satın almak için tıklayın