Sibirya'da korkutan ışık topu!

Sibirya'da gecenin geç saatlerinde ortaya çıkan top şeklindeki büyük ışık hüzmesi insanların paniiğe kağılmasına neden oldu. Görüntüler #UFO hashtag'iyle sosyal medyada yayılmaya başladı.

Sibirya'da korkutan ışık topu!
İşin aslı Rusya'nın Topol-M kıtalararası balistik füze testiydi. Rusya Savunma Bakanı, ülkenin stratejik nükleer güçlerinin Perşembe günü askeri tatbikatlar yaptığını belirtti. Topol-M füzesi Plesetsk'den ateşlenerek Pasifik kıyısındaki Kamchatka'daki Kura test bölgesine göndermişti.
 
Nükleer başlıklı füze testi bu görüntünün oluşmasına neden oldu. Olayla ilgili Füzenin yörüngesinde bulunana birçok bölgeden farklı görüntüler geldi. Rusya'nın denediği bu nükleer başlıklı füzenin Satan-2 adlı, Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını tek seferde kül edebilme özelliğine sahip termonükleer füzesi olabileceği iddia edildi
 
1509445271_3110201712522938906753.jpg
 
Satan 2 ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombasından 2000 kez daha güçlü. 40 megaton ağırlığında savaş başlığı taşıma özelliği olan Satan 2 İngiltere, Fransa gibi ülkelerin büyüklüğünde bir kara parçasını haritadan silebilecek kapasiteye sahip.