Sikorsky-Boeing Future Vertical Lift konsepti duyuruldu!

Lockheed Martin, askeri alanda faaliyet gösterecek olan Sikorsky-Boeing Future Vertical Lift helikopter konseptini duyurdu.

Sikorsky-Boeing Future Vertical Lift konsepti duyuruldu!

Lockheed Martin, Sikorsky-Boeing Future Vertical Lift konseptinin yeni videosunu yayınladı. Lockheed'in yan kuruluşu Sikorsky Helicopters ve Boeing tarafından geliştirilmekte olan fütüristik helikopter, 2010 yılında resmi olmayan bir helikopter hız rekoru kıran X2'ye benziyor.

Sikorsky-Boeing Future Vertical Lifta konsepti, ileri bir türbin tesisi tarafından desteklenen bir itme pervanesi ile birleştirilmiş dönen koaksiyel rotor sistemine dayanıyor. Lockheed'e göre bu, konseptin 464 km üzerinde seyir yapmasına ve 33 derece sıcaklıkta 1.800 m yükseklikte bile etkin bir şekilde durmasına olanak tanıyor.

Ayrıca, katlanabilir katı kompozit rotor bıçakları, birliklerin ve malzemelerin bırakılması sırasında daha az hava akımı oluşturuyor. Sikorsky-Boeing Future Vertical Lift, düşük hızlı manevra kabiliyeti ile yatay uçuşta hızlı ivme ve yavaşlama sunuyor.

Helikopterlerin daha konforlu ve daha az gürültülü olmasını sağlamak için aktif bir titreşim kontrolü bulunuyor. Helikopterde ayrıca uzun mesafeli görevler için havadan yakıt ikmali özelliği de var.