Sinema perdeleri artık daire şeklinde

Immersive sistem ile 360 derecelik görüntü açılarıyla sinemada olay yerindeymiş gibi hissediyorsunuz.

Sinema perdeleri artık daire şeklinde

Bilgisayar oyunları, ev sineması ve ses sistemlerinde adını duymaya başladığımız 'immersive sistem' yani sanal gerçeklik bizi 3D teknolojisinin ardından yapımların içine çekmeye hazırlanıyor.

1334053361_22501.jpg

Sanal gerçeklik akımının bize yaşatacaklarına ışık tutan sistem Los Angeles'da tanıtıldı ve bilgisayarda hazırlanan video görüntüleri gösterildi. Aksiyonu kalbimizin derinliklerinde hissetmemizi sağlayan bu yenilik, 360 derecelik görüntü açılarıyla olay yerindeymiş hissi veriyor ve bir o kadar güçlü ses sitemiyle insanı içine çekiyor.

Harmony Kanal Vizyoner Mühendisi, Ed Lantz yaptığı açıklamada,"İçinde bulunduğumuz bu küre bize sanal gerçekliği yaşatan en önemli yer. Bakın hepimizin cep telefonları hatta tablet bilgisayarları var, tüm bunların çerçevesinde her yanımız ekranlarla kaplı diyebiliriz. İşte şimdi sinema kubbesinde her kareyi yaşatacağız, tüm hayal size ses sistemiyle hatta görüntüde yürüyormuş gibi yansıtılacak ve bu bilgisayar dünyasını dışarıya taşıracak. Bu 500 kişiyi alıp siber aleme taşımak gibi bir şey." dedi.

Variety Site Editörü, Peter Caranicas ise, "Sosyal networklerin belirmesi ve internet üzerinden görüntü aktarımı insanların izleme alışkanlıklarınıda değiştiriyor. Ben artık Hollywood stüdyolarının, büyük kanallarla ya da internet yayıncılığıyla nasıl bir ilişki kuracağını merak ediyorum. Çünkü gelecek 5 yılda alternatif araçlara yatırım yapılacak." diye konuştu.