Sıradışı kameraya sahip 5 Android akıllı telefon

Bu akıllı cihazların kameraları bir başka!

Sıradışı kameraya sahip 5 Android akıllı telefon

Akıllı telefon üreticileri son birkaç yılda mobil kullanıcılar için telefonlarında daha az yeniliklere yer verdi. Bununla birlikte, yüksek özellikli akıllı telefonlar sadece bazı yönleri ile ön plana çıkarken, son birkaç yıl içerisinde akıllı telefon kamera teknolojisi önemli ölçüde gelişme gösterdi.

1436184416_camera-shutter.jpg

Kamera teknolojisi telefon üreticilerin en çok çalıştığı alan gibi görünüyor. Akıllı telefon üreticileri cihazlarında, daha geniş açıklıklar, büyük sensörler, daha büyük piksel, otomatik odaklama sistemi, çift objektifli kameralar , yüksek çözünürlüklü sensörler, safir koruma cam, interpolasyon fotoğraflar, ikili ve üçlü-ton LED flaş üniteleri, optik görüntü sabitleyici gibi özellikler ile video ve fotoğraf kalitesini geliştirmeyi amaçlı tüm özelliklere yer verdi.

Sizlere bu haberimizde ana kameraları ile alışılmamış özelliklere sahip en iyi 5 Andoid telefondan bahsedeceğiz.

Sonraki sayfalarda bu telefonları inceleyebilirsiniz.


LG G4

LG amiral gemilerine entegre edilmiş ileri görüşlü kamera teknolojileri ile uzun bir geçmişi bulunuyor. LG Optimus 3D, 3D ikili kamera ile gelen ilk telefon oldu ve LG G3 ise lazer tabanlı otofokus kullanan ilk akıllı telefonlardan birisi. Bu yıl tanıtılan LG G4 akıllı telefon kamera teknolojisinde zirve yapmış durumda.

LG G4’ün arka kamerasında F/1.8 diyafram açıklığına sahip 16MP çözünürlüklü sensör kullanılmış. Telefon bu kamerası ile en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar olduğu iddia edilen Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’den yüzde 11 oranında daha fazla ışık alabiliyor. Bu özelliği ile LG G4, karanlık ortamlarda daha iyi çekimler yapabilecek.

LG G4’ün 16MP’lik arka kamerası 0.2 saniyede odaklama yapabilen lazer sensör ve çift LED flaşla destekleniyor. Optik Görüntü Sabitleme teknolojisini kullanan kameranın yazılım desteği ile daha da iyi olacağı söyleniyor. Kullanıcıların çekim sonrası fotoğraflarında düzenleme yapabileceği RAW desteği de LG G4’ün kamera özelliklerinde yer alıyor. Ayrıca elle kontroller, ISO ve deklanşör hızı kontrolleri de özellikler arasında yer alıyor. LG G4, LED flaş altında Color Spectrum Sensor diye adlandırılan Renk Spektrum Sensörü ile donatılmış.

1436184194_lg-g4.jpg


HTC One M9+

HTC One M8 ile çift kamera kullanımı HTC One M9 ile sonlandırılsa da, cihazın daha büyük versiyonu HTC One M9+ yine 20.7MP birincil sensör ve ikincil 2.1MP derinlik sensöründen oluşan bir ikili kamera kurulumu ile birlikte geliyor. HTC One M9+, geçen yıl tanıtılan HTC One M8 gibi 3D efektler oluşturmanıza olanak tanır.

1436184213_htc-one-m9.jpg

Huawei Honor 6 Plus

Huawei ‘nin bu yılın başlarında satışa sunduğu Huawei Honor 6 Plus modelinde daha önce LG ve HTC tarafından kullanılan bir kamera kurulumu kullandı. Huawei Honor 6 Plus, 3D efekt yapabilen iki ayrı 8MP sensörlere sahip çift kamera özelliğine sahip. Honor 6 Plus'ın arkasında bulunan kameralardan biri görüntünün kendisi ile ilgilenir iken, diğeri sonradan odak noktasını yeniden ayarlamak ve resme biraz fantezi, bulanıklık efekti eklemek için kullanılabilecek derinlik bilgilerini yakalıyor.

Honor 6 Plus simetrik çift kamera teknolojisine sahip ve 13 megapiksellik çekim yapan kamerası,1.85 mikron piksel boyutu ile iki adet 8 MP sensörlerden oluşuyor. Huawei, bunu başarmak için iki yıl uğraştı ve şirket, güçlü bir ISP ile' üçlü IE' (3IE) grafik motoru kullanmış.

 1436184230_huawei-honor-6-plus.jpg

Gionee Elife E8

Gionee E serisinde genelde kamera özelliklerine vurgu yapıldı ve şirketin son akıllı telefonu Gonee Elife E8, 1/2.3 inçlik sensör boyutuna sahip 23.7MP çözünürlüğündeki kamerası ile ilgi odağı oldu. Elife E8 ayrıca yazılım desteği sayesinde 120MP çözünürlüğe kadar fotoğraf oluşturabiliyor. Bunun için aynı anda birden fazla kare çekerek biraraya getiriyor ve detaylı fotoğraflar ortaya çıkarabiliyor. Telefonun kamerası çizilmelere karşı safir cam ile korunuyor.

1436184246_gionee-elife-e8.jpg

Panasonic Lumix DMC-CM1

Şimdiye kadar bahsettiğimiz dört kamera akıllı telefonlara aitti ancak şimdi bahsedeceğimiz özellikler bir cep kamerasında yer alıyor. Panasonic Lumix DMC-CM1 geleneksel kamera ile Android telefonun karışımı melez bir cihaz. Cihazın 20 megapiksellik kamera sensörü 1 inç büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Panasonic Lumix CM1 objektifinin diyafram aralığı f/2.8 ve f/11.0 arasında değiştirmenize olanak veriyor.

1436184263_panasonic-lumix-dmc-cm1.jpg