Şizofreni artık tedavi edilecek!

ABD'de bilim adamları, önemli bir gelişme kaydetti ve şizofreninin genetik haritasını çıkardı.

Şizofreni artık tedavi edilecek!

Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir beyin hastalığıdır.

1337163049_sizofreni11.jpg

ABD'de bilim adamları, önemli bir gelişme kaydetti ve şizofreninin genetik haritasını çıkardı. Bu sayede bu hastalıkta etkili tedavi yöntemleri geliştirmek mümkün olacak.

Alexander Niculescu ve ekibi Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptıkları araştırma ile şizofreniyle bağlantılı birçok geni ve bunların rolünü belirledi. Ekip hastalığın genetik haritasını çıkarmayı başardı. Bilim adamları, hastalığın genetik ve biyolojik temellerini daha iyi anlayarak, daha etkili testler ve tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceğini söyledi.

Özel bir tedavi yöntemi uygulayabilmek için bir sonraki aşamada ailesinde şizofren olan çocukların bu hastalığa yakalanma riskini belirleyip,  genetik testler geliştirileceğini belirtti.

Bilim adamlarının bu araştırması "Molecular Psychiatry" dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'nün geçen yılki araştırmasındaki rakamlara göre dünyada 24 milyon kişi şizofreni hastası.