SMS kullanımında rekor artış

Whatsapp, Facebook, Twitter ve Viber gibi internet tabanlı ücretsiz mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşması, SMS kullanımını düşürmüştü.

SMS kullanımında rekor artış

Başarısız darbe girişimi, mobil internet tabanlı ücretsiz mesajlaşma uygulamaları nedeniyle kullanıcıların çok fazla rağbet göstermediği (SMS)'i yeniden zirveye çıkardı. 2013 yılından bu yana kullanımı kademeli olarak azalan SMS trafiği, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesinden itibaren önemli oranda arttı. Turkcell abonelerine gelen mesajların trafiğinde 2 kat artış olurken bazı saatlerde 10 kata varan oranlarda artış görüldü. Şirketten yapılan açıklamaya göre Turkcell abonelerinden giden mesajların trafiğinde de benzer trend oluştu. Türk Telekom mobil kullanıcıları 15 Temmuz Cuma akşamı saat 22.00'den 16 Temmuz 02.00'ye kadar, 24 Haziran Cuma 22.00 – 25 Haziran 02.00 dönemine kıyasla yüzde 121.8 oranında daha fazla konuşurken yine aynı dönemde yüzde 81.6 oranında daha fazla SMS gönderdi. Bu oranlara kamu da katkı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına attığı SMS mesajları ile vatandaşları darbe girişimine karşı koymaya çağırmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye’de 85 bin caminin imamına sela emri SMS ile gitti. AK Parti ilçe ve il başkanlıkları ve yerel yöneticiler de her gün SMS atarak demokrasi nöbetine katılım için çağrı yapıyor.