Softbank insansı robot Pepper için ön sipariş başlattı!

Softbank, insansı robot Pepper'i aylık 440 dolara kiralayabileceğini açıkladı.

Softbank insansı robot Pepper için ön sipariş başlattı!

Robot teknolojisinin kalbinin attığı yer olan Japonya, yine rakip ülkelerden önde olduğunu gösterdi. Robot teknolojisi alanında çalışmalar yapan Japon menşeili SoftBank şirketi insansı robotu Pepper'in kurumsal sürümü için ön siparişlerini kabul ettiğini duyurdu. 

İnsansı robot Pepper'in kurumlarla yapılacak 3 yıllık sözleşme dahilinde aylık maliyeti 440 dolar olacak. Pepper insani duyguları tanımlayabilen ve kendi ifadelerini de buna göre yansıtan robotlar arasında en "ileri teknoloji"'ye sahip robotlardan biri olarak tanınıyor. Pepper, çeşitli etkileşim yöntemlerine başvurmadan, gövdesinde bulunan HD kamerayı kullanarak kişinin davranışını analiz ediyor. Örneğin, bir çocuğu üzgün gördüğünde onu teselli etmeye çalışıyor ayrıca, eğlenmek isteyen birini de eğlendirebiliyor.

1438634313_img20150803203227.jpg

Pepper'in ilk müşterileri büyük olasılıkla perakende mağazaları olacaktır. Müşterilerin ilgisini çekmeye yönelik atılacak bu adım kurumun reklamını yapmasına da ön ayak olacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde konuyla ilgili nasıl bir gelişme yaşanacak? Merakla bekliyoruz.