Software AG Apama Veri Akış Analitiği Platformu'nun yeni sürümünü piyasaya çıkardı

Yeni ürün, 13-15 Ekim tarihlerinde New Orleans'taki Innovation World etkinliğinde görücüye çıkıyor.

Software AG Apama Veri Akış Analitiği Platformu'nun yeni sürümünü piyasaya çıkardı

Software AG, yüksek bant genişliğine sahip yeni kanalların Apama'ya eklenmesiyle birlikte, saniyede 32 milyonun üzerinde olay üreten bir bilgisayarda 20 misli performans elde etmeyi başardı. Ölçeklenebilir mimarisi sayesinde performans saniyede milyarlarca olayı işleyecek şekilde artırılabiliyor. Sektörde öncülüğü elinde bulunduran bu üstün performans özelliği, her fırsatta paralel işleme hatlarından daha fazlasını alabilmek için bir veri akışının farklı kanallara bölünmesiyle elde ediliyor. Bu sayede herhangi bir etkileşim veya engelle karşılaşma riski de ortadan kaldırılıyor. Yeni sürüme eklenen bu özellik,  verinin bir bütün olarak ayrı bir şekilde işlenmesini ve paralel şekilde yürütülmesini sağlayacak şekilde geliştiricilerin kendi uygulamalarını yaratmalarına imkân sağlıyor.

 

Software AG ve Intel'den performans testi

Software AG ve Intel, temsili bir senaryo dâhilinde, Intel® Xeon® işlemcili E7-V2 serisini temel alan bir sunucu üzerinde performans testi yürüttü. Sunucunun, 700 bin mağazanın bağlı olduğu bir sunucu ile eşdeğer olmasına dikkat edildi. Bu sunucu üzerinde çalıştırılan Apama, saniyede 5.6 milyon konum güncellemesini işleme aldı. Konum tabanlı uygulamalar için hayati öneme sahip olan bu performans iyileştirmesi, ABD nüfusunun her 60 saniyede bir gerçekleştirebileceği coğrafi konumlandırma güncellemelerinin işlenmesine denk düşüyor.

 

Intel Corporation Yazılım ve Hizmetler Grubu Başkan Yardımcısı ve Platform Uygulama Mühendisliği Direktörü Pete Baker, işbirliğinin kazanımlarıyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Intel olarak Software AG ile birlikte son çıkan Intel® Xeon® işlemcili E7-V2 serisini temel alan bir sunucu üzerinde Apama'yı çalıştırdık ve Büyük Veri Akış Analitiği performansını ölçmek için temsili bir perakende senaryosu geliştirdik. Bu işbirliği Apama'nın ölçeklenebilirliğini ve konum tabanlı performansının ne denli yüksek olduğunu bize bir kez daha kanıtlamış oldu” diyor.

 

Apama'nın pazar lideri olduğu ve yaygın bir şekilde kullanıldığı sermaye piyasaları sektörü, yüksek frekanslı döviz ticareti, piyasa gözetimi ve risk yönetimi için düşük gecikme sürelerine sahip yüksek performanslı uygulamalara ihtiyaç duyuyor. Apama Veri Akış Analitiği Platformu da, işletmelerin doğru zamanda en iyi aksiyonu alabilmeleri için, birbirinden bağımsız, farklı veri kaynaklarındaki hareketleri, büyük boyutlardaki hızla değişen büyük verileri (Nesnelerin İnterneti dâhil), sosyal medya kanallarındaki içerikleri ve mobil uygulamalardaki veri akışlarını takip ederek analiz etmelerini sağlıyor.

 

Otomatik Evrensel Mesajlaşma entegrasyonu

Evrensel Mesajlaşma (Universal Messaging) ile entegre edilen Apama 5.2, Software AG’nin webMethods Entegrasyon Platformu'nda yer alan ve düşük gecikmeli mesajlaşmanın temelini oluşturan Evrensel Mesajlaşma sayesinde işletme genelinde, internet ve mobil cihazlarda veri akışı sağlıyor.

 

Software AG'nin Teknolojiden Sorumlu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfram Jost, Apama'nın yeni sürümüyle ilgili şunları söylüyor: “İşletmelerin verileri analiz etme hızı her geçen gün artarken, veri akış analitiği ürünleri de işletmelerin bu hızına yetişmek için mevcut performanslarını ve ölçeklerini artırmaları gerekiyor. Çok çekirdekli sunucuları tam kapasite destekleyen yazılımlar, yalnızca işletmelerin performanslarını artırmalarına yardımcı olmuyor, aynı zamanda maliyetleri de büyük ölçüde düşürüyor. Üretilen iş hacminde yüksek hıza sahip uygun maliyetli veri akış analitiği ürünlerinin önemini kavradığımız bugünlerde Apama işletmelere ciddi bir rekabet avantajı sunuyor ve modern sunuculardan maksimum fayda etmeyi başarıyor.”

 

Software AG Designer ve Apama Studio

Apama 5.2'nin Studio uygulama geliştirme aracı aynı zamanda projelerin geliştirme sürecini sadeleştirmek amacıyla Software AG Designer ile birlikte kullanılabiliyor. Software AG ürünleri üzerinde çalışan geliştiriciler için kum havuzu etkisine sahip olan bu uygulama geliştirme aracı, lokal düzeyde proje oluşturmaya imkan tanıyor, proje kodlarının teslim süreçlerini düzene sokuyor ve geliştiricilerin çevik yöntemler benimseyerek paylaşımlı projeleri farklı coğrafyalardaki ekiplerle birlikte geliştirmelerine yardımcı oluyor.