Sonsuz belleğe sahip akıllı telefon: Nextbit Robin!

Nextbit Robin, yedekleme sistemini bulut depolama sistemi ile birleştiren ilk Android akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Sonsuz belleğe sahip akıllı telefon: Nextbit Robin!

Californiyalı yeni akıllı telefon şirketi Nextbit, bugün ilk Android telefonu Nextbit Robin'i duyurdu. Cihazın akıllı telefon sektörüne damga vuracak bazı yazılım ve benzersiz özellikleri bulunuyor.

Tasarım olarak tamamen kare biçiminde keskin köşelere sahip telefonda donanım özellikleri açısından 5.2 inçlik Full HD ekran, Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza,13 megapiksel arka kamera, 2680 mAh batarya ve Android 6.0 veya Android 5.1 işletim sistemi bulunuyor. Ayrıca parmak izi sensörüNFCBluetooth 4.0 ve LTE ağ desteği sunan Nextbit Robin, sonsuz bellek denilen sıradışı özelliğe sahip. Robin, yedekleme sistemini akıllı bulut depolama alanı ile birleştiren ilk Android telefon olarak karşımıza çıkıyor.

1441138667_img20150901230438.jpg

Nextbit Robin sahip olduğu 100 GB ücretsiz bulut depolama alanını hepimizin bildiği klasik bir şekilde, fotoğraf ve uygulamaları yedeklemek için kullanıyor. Ancak bu durum diğer cihazların otomatik olarak yaptığı veri yedekleme sisteminden çok farklı. Şirket tarafından geliştirilen algoritmalar sayesinde Robin, 32 GB'lık bellek alanını boş tutmak için yeni yüklenen uygulama ve çekilen fotoğrafları bulut sistemine yüklüyor. Bulut sistemine yüklenen verilerinizi ve uygulamaları normal şekilde kullanabiliyorsunuz. Sistem bu sayede cihazın dahili belleğini boş tutarak hem cihazı yormuyor hemde size sürekli açık alan bırakıyor. Ayrıca basit bir dokunuşla verilerinizi ve uygulamaları dahili belleğe yükleyebiliyorsunuz.

 

Nextbit Robin  şu anda Kickstarter projesi olarak ön sipariş yoluyla 299 dolardan sipariş edilebiliyor. Ocak ayında başlayacak ilk sevkiyat ile cihazın satış fiyatı 349 dolar olacak.