Sony, 2014 yılında akıllı telefon kameralarının %40’ını karşıladı!

Sony'nin 2014 yılında akıllı talefonlardaki kamera sensörlerinin %40'ını domine ettiği açıklandı.

Sony, 2014 yılında akıllı telefon kameralarının %40’ını karşıladı!

Japon teknoloji üreticisi Sony'nin akıllı telefonlarda rakiplerine göre belkide en büyük başarısı üst düzey donanımlı kameralar üretebilmesi. Öyleki Sony'nin ürettiği bu kameralar diğer büyük akıllı telefon üreticileri tarafından da kullanılıyor. Hal böyle olunca şirketin bu noktadaki pazar payıda gittikçe artıyor.

Sony, 2014 yılında satılan cihazların kamera sensörlerinin %40’lık bir bölümünü domine ettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz Şubat ayında şirketin sensör fabrikalarına yaklaşık 1 milyar dolarlık ek bir yatırım yapması bu iddiaları doğruluyor.

1430737722_img20150504140217.jpg 

Şirketin bu alanda yatırımlar yapması tabii ki şirketin lehine oluyor. Sony’nin kamera sensörlerini kullanan en büyük şirketlerden Apple ve Samsung liderliği kimseye kaptırmıyor. Apple, iPhone 6'da kullanılan her sensör için Sony'ye 20 dolar ödüyor. Ayrıca Samsung'da da durumlar aynı. Şirketin Galaxy S6 modelinde de yine Sony’nin kamera sensörleri bulunuyor.

Ancak Apple'ın yakın zamanda akıllı telefonlar için ultra kompakt sensör ve çok katmanlı lensler üreten İsrailli LinX Computational Imaging Ltd. firmasını satın alması, Samsung'un kendi kamera sensörlerini üretme çalışmalarına başlaması hiç süphesiz yakın zamanda Sony'yi zorlayacaktır. O yüzden şirketin kamera sensörlerini dahada geliştirmesi ve üzerinde daha çok çalışması gerekiyor.