Sony 4 cihazıyla IF Tasarım Ödüllerini topladı!

Sony'nin Xperia Z3, Xperia Z2 tablet(Gold ödülü), SonySmartband, SmartWatch ve Xperia cihazlarla uyumlu LifeLog Android uygulaması dört dalda 2015 IF Tasarım Ödüllerine layık görüldü.

 Sony 4 cihazıyla IF Tasarım Ödüllerini topladı!

Japonya menşeili teknoloji devi Sony, cihazlarına olan güncelleme desteğinde geride kaldığıiçin eleştirilse de şirket tasarım konusunda özellikle yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor. Cihazlarında tasarımı ön planda tutan şirket,  2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da birçok ürünü ile tasarım ödüllerine layık görüldü.

Bu konuda resmi bloğundan yapılan açıklamada "Bunu duyurmaktan gurur duyuyoruz bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tasarıma gösterdiğimiz öncelik, karşılıksız kalmadı ve birçok ürünümüz en prestijli IF tasarım ödüllerine layık görüldü" denildi. Sony'nin en iyi tasarım ödüllerini alan ürünleri arasında: Xperia Z3, Xperia Z2 tablet, SonySmartband, SmartWatch ve Xperia cihazlarla uyumlu LifeLog Android uygulaması bulunuyor.

1425124278_img20150228134621.jpg

2015 Sony IF Tasarım Ödülü kazananlar, soldan sağa, Xperia Z2 Tablet, Sony Xperia Z3, Sony Smartband / SmartWatch ve LifeLog uygulaması

IF, 50'den fazla ülke 5000'den fazla girişimcinin uluslararası alandaki ürünlerini tasarım ve kullanım boyutunda değerlendirerek ödüllendiren 1950 yılından bu yana en prestijli kurum olarak tanınıyor. Öte yandan Sony Xperia Z2 tablet modeline en iyi tasarım(Gold) ödülü veren juri cihaz hakkında şunları dile getirdi.

Jüri Açıklaması: " Sony Xperia Z2 tablet özellikle son derece düz ve yuvarlatılmış kenarları ve ultra-hafif  oluşu(sadece 439 gram) nedeniyle kullanımı kolaylaştırıyor. Cihaz bileşenleri miktarının minimuma indirgenmesi çerçeve ve bağlantı detayları açısından mükemmel bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, Xperia Z2, su ve toz geçirmez oluşu nedeniyle (Altın)tasarım ödülüne layık görülmüştür.

Son olarak geçtiğimiz yıl, Sony Xperia Z Ultra phablet, Sony Xperia Z1 Kompakt , Sony Xperia C'nin IF tasarım ödüllerine layık görüldüğünü belirtelim.