Sony 4K video özellikli DSLR fotoğraf makinesi Alpha7S'i tanıttı

Dünyanın en küçük Full Frame değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri serisinin yeni üyesi ultra kompak hafif gövdeli Sony α7S, olağanüstü hassasiyet, düşük parazit ve 4K görüntü kalitesi sunarak, görüntülemede yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

Sony 4K video özellikli DSLR fotoğraf makinesi Alpha7S'i tanıttı

Sony, yıldızlı gecelerden mum ışığı ile aydınlanan iç mekânlara kadar, artık her yerde kusursuz, duygulara hitap eden video görüntüleri ve profesyonel kalitede fotoğraflar çekmek için olağanüstü yaratıcı olasılıkların önünü açan bir fotoğraf makinesi sunuyor.

Dünyanın en küçük Full Frame değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri olarak büyük beğeni toplayan α7 ve α7R’ye katılan Sony α7S, fotoğrafçı ve videografikerlere olağanüstü hassasiyet, düşük parazit ve olağanüstü 4K (QFHD: 3840×2160) görüntü kalitesi sunuyor.

1417168468_cx78500wvx9111image7-1719.jpg

Hem fotoğraf hem de uygun maliyetli video prodüksiyonu için aynı derecede uygun olan α7S, dünyanın en küçük Full Frame değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi gövdesi içinde etkileyici sanatsal olasılıklar sunuyor.

35mm Exmor CMOS görüntü sensörü ve BIONZ X işleme motoru bir arada

α7S’nin olağanüstü hassasiyetinin merkezinde, özel olarak geliştirilmiş yeni Full Frame 35mm Exmor CMOS görüntü sensörü yatıyor. 12,2 efektif megapiksel ile, her bir ışığa duyarlı alanın büyüklüğü, bunların ışık toplama gücünü artırmak amacıyla önemli ölçüde geliştirildi. Fotoğraf makinesinin güçlü BIONZ X işleme motoru ile bir araya geldiğinde, bu görüntüdeki paraziti azaltırken α7S’nin etkin hassasiyet aralığını da genişletilmiş modda ISO 50 – ISO 409600’e (videolar için ISO 200 – 409600) yükseltiyor.

Bu emsalsiz hassasiyet ve ultra düşük parazit tabanı, α7S’nin normalde uzun süreli pozlamaya ihtiyaç duyulan düşük ışık koşullarında harika görüntüler yakalamasına izin veriyor. Fotoğraf makinesinin muazzam hassasiyeti sayesinde, daha yüksek deklanşör hızlarını kullanarak canlı, düşük parazitli fotoğraf ve videolar çekmek de mümkün. Yüksek kontrastlı sahneler için ideal olan muazzam dinamik aralığı da aşırı parlak noktaları ve zengin, derin siyahların aynı çerçeve içinde zahmetsizce işlenmesine imkân veriyor.

1417168487_cx78500wvx9111image3-2523.jpg

Tüm ışık koşulları altında yüksek görüntü kalitesi...

Görüntü sensörünün olağanüstü hassasiyeti sayesinde, toplayabileceği ışık miktarı da geleneksel fotoğraf makinelerine kıyasla etkileyici oranda artırılıyor. Yeni geliştirilen görüntü sensörü fotoğrafçı ve videografikerlere son derece düşük ışıktan parlak güneş ışığına kadar tüm koşullar altında yüksek bir dinamik aralık sağlıyor.

α7S tarafından 35mm Full Frame sensörün her bir pikselinden okunan veriler kullanılarak (24p ve 25p) yaratılan 4K görüntüler, her bir çerçevedeki olağanüstü zengin renkleri ve gerçek yaşamdan dokuları ile etkileyici detaylara sahip. BIONZ X işlemci tarafından düzeltilen yüksek hızlı veri akışı, α7S’nin harici bir depolama cihazına kayıt veya uyumlu bir monitör üzerinde görüntüleme için 4:2:2 renk örneklem ile HDMI bağlantısından 4K çözünürlükte video çıkışı sağlamasına imkân veriyor.

35mm Full Frame sensörün tamamından eksiksiz piksel okuma sayesinde, istenmeyen bozulma (hare) etkisi ve düşük çözünürlüklü videoyu ele veren ‘çentikler’in yokluğu da hemen dikkati çekiyor. Büyüleyici netlikteki görüntüler, profesyonel videografikerlerin büyük beğenisini kazanan 50Mbps veri hızında, XAVC S kayıt formatında Full HD kalitesinde bir bellek kartına kaydedilebiliyor.

Saniyede 120 kare HD görüntü ile her detayı yakalayın

APS-C kırpma modunda, α7S saniyede 120 veya 100 HD çözünürlüklü (1280 x 720 piksel) karenin çekildiği yüksek çerçeve hızlı çekime destek veriyor. Saniyede 120 karelik görüntülerin, 5x yavaş çekim etkisi için 24p olarak yeniden oynatılabilmesi spor aksiyonunun veya bir balerinin zarif hareketlerinin her detayını görmek için ideal.

Geniş aralıklı görsel ifade ve S-Log2 gamma için Picture Profile™ gibi, profesyonel videografikerleri memnun edecek diğer birçok özel fonksiyon da bulunuyor. Zaman kodu/kullanıcı biti fonksiyonu profesyonel tarzdaki düzenleme iş akışına imkân verirken opsiyonel XLR Adaptör Mikrofon Seti de yüksek kaliteli ses kaydını destekliyor.

α7R üzerinde halihazırda kendini kanıtlayan, yüksek hız ve hassasiyete sahip Hızlı Akıllı AF, yeni fotoğraf makinesinin düşük ışıktaki olağanüstü performansını EV-4’e kadar inen ortamlarda tam olarak kullanmak için daha da geliştirildi. α7 kullanıcılarının aşina olduğu diğer özellikler arasında yüksek kontrastlı XGA OLED Tru-Finder, Wi-Fi/NFC bağlanabilirlik ve genişleyen indirilebilir PlayMemories Camera Apps uygulama yelpazesi ile uyumluluk da bulunuyor.

Yaratıcılık potansiyelinizi artıracak aksesuarlar

Fotoğraf makinesinin neredeyse sınırsız yaratıcı potansiyelinden tam olarak yararlanmak için büyüyen bir α lens yelpazesi de sunuluyor. Halen geliştirme aşaması altında olan yepyeni bir Full Frame E adaptörlü power zoom 28-135mm, F4 lens, kalite arayışındaki sinemacıları cezbediyor. Ayrıca, Sony profesyonel kalitedeki 4K video iş akışını desteklemek için işbirliği içinde çalışıyor. Doğrudan bir aksesuar mekanizmasına sahip yeni XLR adaptör seti de yine geliştirme aşamasında bulunuyor.