Sony Full HD çözünürlüğe sahip medikal monitör serisini tanıttı

Sony Full HD çözünürlüğe sahip yeni ve uygun fiyatlı 24 inç ve 27 inç LCD medikal monitör serisini tanıttı

Sony Full HD çözünürlüğe sahip medikal monitör serisini tanıttı

Sony cerrahi monitör serisini iki yeni Full HD LCD medikal monitör olan LMD-2735MD ve LMD-2435MD ile genişlettiğini duyurdu. Medikal piyasadaki artan Full HD talebini karşılamak üzere tasarlanan bu iki monitör, cerrahi endoskopi, laparoskopik kamera sistemleri ve diğer uyumlu medikal görüntüleme sistemleri için 2D renkli video görüntüleme sağlıyor. Bu monitörler, kompakt ve kullanıcı dostu tasarımlarıyla ameliyathaneler, cerrahi merkezleri, klinikler ve muayenehaneler gibi modern medikal ortamlar için ideal ürünler olarak öne çıkıyor.

1468324675_1468321721lmd2735mdside16011504largecopy.jpg

Tanıtılan yeni modeller, Sony'nin mevcut yeni nesil HD medikal monitör serisi LMD-2765MD ve LMD-2760MD'ye katılıyor. 24 inç ve 27 inç ekran boyutları ile bu medikal monitörlerin yaygın olan modern ve kompakt tasarımı korundu; böylece monitörlerin sağlık kurumlarındaki ortak alan kısıtlamalarına uyumu sağlandı. Kolay temizlik ve dezenfeksiyon sağlayan tam ekran koruması ve ince düz ekran gibi kullanıcı deneyimini iyileştirecek konulara da önem verildi.

Sony, sağlık personelinin çeşitli medikal ortamlardaki farklı ihtiyaçlarını dikkate aldı ve yeni medikal monitörlerinin tasarımında bu konulara yer verdi:

Daha iyi görüntü kalitesi: Full HD çözünürlük (1920 x 1080 piksel) ile endoskopik cerrahinin yanı sıra mikroskobik cerrahi sırasında sıklıkla ihtiyaç duyulan çok büyütülmüş görüntülerin ayrıntılı olarak incelenmesi desteklenir. Monitörlerin yüksek kontrastı, hızlı tepki süresi ve D65 ve D93'e ek olarak D56'nın yeni renk sıcaklığı ayar seçeneklerini de içeren geniş renk aralığı ile gelişmiş görüntü üretimi desteklenir.

1468324684_1468321721lmd2735mdfront160115011large.jpg

Medikal kullanım çeşitliliği: Her iki monitörün toza ve kire karşı koruma için girintili olan konnektör panellerinde Kompozit video, S Video, Analog RGB/Komponent, HD (SD)-SDI ve DVI-D için birer giriş terminali bulunur. DVI-D terminali doğrudan çıkış işlevine sahiptir ve harici kontrol terminalleri (RS-232C ve Ethernet) mevcut sistemlere kolayca entegre edilir. Böylece sağlık personeli, görüntü kaynaklarını ameliyathanelerdeki kayıt cihazlarına veya ikincil monitörler gibi diğer cihazlara kolayca aktarabilir. Ayrıca arka konnektörler dikeydir; böylece kurulum ve kablolara erişim daha kolay bir şekilde sağlanır.

1468324689_1468321722lmd2735mdrear160115020large.jpg

Modern ve kompakt tasarım: Ekran boyutlarının büyük olmasına karşın, monitörlerin modern tasarımı oldukça kompakttır. Her iki modelin derinliği de yalnızca 78 mm'dir. Ayrıca ergonomik tasarım, kullanıcıların monitör konumunu mevcut işe uygun şekilde kolayca ayarlamasını sağlar.

Medikal ortamlarda kullanıma uygun mekanik tasarım: Monitörlerin fansız tasarımı, sessiz çalışma ve daha az hava sirkülasyonu sağlar; böylece monitörün temizlenmesi kolaylaşır. Standart AC güç kaynağına ek olarak, isteğe bağlı AC adaptörü AC-120MD kullanıldığında DC kaynağı da kullanılabilir. Düz ön ekran yüzey tasarımı kir birikmesine karşı dayanıklıdır ve kolay temizlenir; bu tasarım hijyenik medikal ortamın sağlanmasını kolaylaştırır.

Kullanıcı dostu ve zengin ekran işlevleri: Monitörün ön alt panelinde yönlendirmeli bir Kullanıcı Arabirimi kontrol paneli bulunur. Bu panelde operatörü sonraki mevcut seçeneğe yönlendirmek için arka aydınlatmalı düğmeler kullanılır. Farklı medikal uygulamalar için kullanışlı olan Döndürülmüş ve Ayna Görüntüler ve Görüntü içinde Görüntü gibi çeşitli görüntü modları seçilebilir.