Sony, my Xperia servisini resmen başlattı

Hizmet sayesinde kayıp ya da çalıntı telefonların bulunması ve aynı zamanda telefon içeriğindeki bilgilerin silinmesi hedefleniyor.

Sony, my Xperia servisini resmen başlattı

Sony geçtiğimiz şubat ayı içerisinde kayıp ya da çalıntı Xperia akıllı telefonları bulmaya yardımcı olan “my Xperia” hizmetini yürürlüğe koymuştu. O dönem beta aşamasında olan uygulama halihazırda final sürümüyle dünya geneline sunulmaya başlandı. 2012 ve 2013 yılı Xperia modellerinde kullanılabilecek servis sayesinde kaybolan ya da çalınan telefonların konumu bulunabilecek. Bunun yanı sıra kullanıcılar telefondaki tüm verileri silebilecek, telefona uyarı gönderebilecek ve hatta cihazı kilitleyerek kullanıma kapatabilecek. 

Sony’nin yeni hizmeti iPhone telefonlarda uzun süredir kullanılan bir özellik. Bunun yanı sıra Cerberus gibi üçüncü parti mobil güvenlik uygulamaları da aynı hizmeti sunmaktadır. Sony’nin “mx Xperia” hizmeti için https://myxperia.sonymobile.com/ adresini ziyaret edebilir ve dilediğiniz hizmeti kendi telefonunuz için aktif hale getirebilirsiniz. Hizmetin kademeli olarak dünya geneline yayıldığını bir kez daha hatırlatalım.

1373212524_sony-my-xperia-test-teaser-1.jpg